• PYŽAMOVÝ DEŇ
        • PYŽAMOVÝ DEŇ

        • Milí spolužiaci,aj vy každé ráno rozmýšľate, čo si obliecť do školy? Ak sa vám v piatok 26. 5. nechce márniť čas uvažovaním pred skriňou,  príďte do školy v pyžame! Strávime piatok v pohodlnom oblečení a najoriginálnejšie pyžamá si odnesú drobnú cenu od školského parlamentu.Tešíme sa na pyžamový  piatok!

          Školský parlament

        • Vlastivedná vychádzka 4. A triedy

        •    Žiaci 4. A triedy sa v utorok 16. mája formou tematického vyučovania oboznámili s vybranými historickými udalosťami na našom území.

             Navštívili sme vojnový pamätník Slavín, ktorý pripomína oslobodenie mesta Červenou armádou v apríli 1945. Žiaci sa oboznámili s faktmi o druhej svetovej vojne.

             O prvej svetovej vojne sme hovorili pri pamätníku jej obetiam na Murmanskej výšine.

             V Dóme sv. Martina sme si zopakovali naše vedomosti o Rakúsko – Uhorsku, o korunovácii uhorskej kráľovnej Márii Terézii a ďalších korunováciách kráľov a kráľovien v minulosti.

            Žiaci tu mali možnosť oboznámiť sa aj so sakrálnym umením, videli nádherné vitráže, sochu sv. Martina, atribúty tohto svätca, získali vedomosti o jeho živote, obdivovali tapisérie, fresky, oltáre a organ.

        • Predposledný turnaj v minihádzanej

        •    Dňa 17. 5. 2023 sme sa zúčastnili na predposlednom turnaji v minihádzanej v tomto školskom roku. Chlapcom sa v skupine nepodarilo poraziť len jedno mužstvo zo Záporožskej  školy a v súboji o tretie miesto sme prehrali so ZŠ Vazovova preto sme obsadili konečné 4. miesto.

        • Medzinárodný deň mlieka

        •     Dňa 16. 5. 2023 sme si na našej škole pripomenuli Medzinárodný deň mlieka a mliečnych výrobkov.


             Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Žiakom sa premietla prezentácia s názvom Mliečna cesta (príbeh mlieka od kravičiek až k nám).
          Cieľom bolo poukázať a vyzdvihnúť ich biologicky významný obsah, mimoriadne nutričné vlastnosti a inšpirovať detí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.


             Na záver sa žiaci otestovali v kvíze s názvom: Koľko toho vieš o mlieku?

        • MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2023

        •    Milí rodičia, na našej škole práve prebieha zbierka MODRÝ GOMBÍK UNICEF 2023. Je venovaná deťom, ktoré žijú v krajinách, kde zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Na svete sú milióny detí, ktoré sa trápia a aj my môžeme byť ich nádejou.

             Podporiť zbierku môžete zaslaním SMS v tvare MODRY GOMBIK na číslo 844 (1 SMS = 3 €) alebo cez www.modrygombik.sk.

          Za Váš dobrý skutok veľmi pekne ďakujeme.

        • Príbeh hudby

        •    Dňa 11. 05. 2023 sa trieda 1.B zúčastnila aj spolu s pani učiteľkou a pani vychovávateľkou koncertu – Príbeh hudby v Slovenskom rozhlase.

          Účinkovali v ňom Bratislavský chlapčenský spevácky zbor spolu so symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a Vojenskou hudbou Ozbrojených síl SR, ale aj sólisti, ktorí umožnili deťom ponoriť sa a do nádherného, farebného hudobného sveta. Predstavili deťom, že na vstup do sveta hudby nie je nikdy neskoro. Deti sa tiež zoznámili so základnou umeleckou školou, ako priestorom plným kreativity, radosti a priateľstva.


             Tento nádherný hudobný zážitok nám sprostredkoval zakladateľ tohto projektu, ktorý podujatie autorsky pripravil MgA. Gabriel Rovňák, PhD. a bol za tento projekt nominovaný na Krištáľové krídlo v kategórii HUDBA za rok 2022.


          Ďakujeme pánovi Rovňákovi za príležitosť zúčastniť sa a za krásny kultúrny zážitok.

        • Školský pohár SFZ

        •    Dňa 11. 5. 2023 sa žiaci 5., 6. a 7. ročníka zúčastnili okresného kola školského pohára SFZ, na ktoré postúpili z druhého miesta obvodného kola. Na okresnom kole obsadili konečné 3. miesto.

        • Hasičský deň

        •    Dňa 10. mája 2023 si žiaci druhého stupňa vyskúšali rôzne aktivity spojené s hasičským športom. Bolo to veľmi zaujímavé, začo by sme sa chceli poďakovať DHZ Jarovce, MFK Rusovce za poskytnutie areálu a Ziggy’s za občerstvenie pre hasičov.

      • Nábor do tímu mladých hasičov DHZ Jarovce
        • Nábor do tímu Mladých hasičov

        • Dobrovoľný Hasičský Zbor Bratislava - Jarovce

          Má vaše dieťa rado pohyb, dobrodružstvo a chuťsúťažiť po celom Slovensku?

          Má od 7 do 15 rokov?

          Zažije veľa zábavy a stretne nových kamarátov.

          Naučí sa zodpovednosti aj práci v tíme.

          Je jedno, či je chlapec alebo dievča, u nás simiesto nájde.

          Kontakt 0905 802 056, FB: DHZ Jarovce

           

        • Zasadnutie rady školy

        • Vážení rodičia.

          dovoľujeme si vás informovať, že dňa 24.mája 2023 o 17:00 sa uskutoční zasadnutie Rady školy. 

          Program zasadnutia RŠ 24.5.2023:

          1. Schválenie nového Štatútu Rady školy 

          2. Vyhodnotenie prieskumov spokojnosti s kvalitou stravy v ŠJ. Vyhodnotenie bolo urobené na základe dvoch prieskumov, jeden bol realizovaný medzi žiakmi ZŠ, druhého prieskumu sa mali možnosť zúčastniť rodičia, pedagógovia, obyvatelia Rusoviec...

          3. Pripravenosť školy a materskej školy na nový školský rok (nová budova školy a školskej jedálne, zápis detí do MŠ a ZŠ, zabezpečenie pedagógov, zvýšené náklady na energie ...)

          4. Rôzne

          S pozdravom
          Katarína Michaliaková
          Predseda Rady školy

        • Exkurzia na letisku

        • Dňa 11.5.2023 sa trieda II.B. spolu s pani učiteľkami zúčastnili na exkurzii na letisku v Bratislave. 

          Žiaci mali možnosť sa pozrieť na biologickú stanicu s dravcami, ktoré plašia vtáky a iné živočíchy, aby nedošlo k stretu lietadiel.

          Ďalej navštívili hasičov, ktorí majú stanicu priamo na letisku. 

          Na záver mali možnosť nahliadnuť do riadiacej veže, odkiaľ navigujú všetky lietadlá. Dostali sa tak na miesta, kde sa bežní cestujúci nedostanú. 

          Aj preto sa žiakom návšteva letiska veľmi páčila, a okrem iného získali veľa nových vedomostí a informácií.

        • IQ olympiáda

        • V piatok 21. 4. 2023 sa online formou uskutočnila súťaž, ktorej organizátorom bola MENSA Slovensko. V našej škole sa do súťaže prihlásilo 15 žiakov, ktorí riešili rôzne logické úlohy. Celkom sa v kategórii Kategória B (2. stupeň ZŠ a zodpovedajúce ročníky osemročných gymnázií) do súťaže zapojilo 12622 riešiteľov, z toho v našom kraji 1501.

          Najlepšie umiestnenie dosiahol Maximilián Ciklamini  9.A, ktorý v krajskom kole obsadil 9. miesto a stal sa regionálnym finalistom.

        • Spevácka súťaž Slávik

        • Dňa 20.04.2023 sa na našej škole konalo školské kolo speváckej súťaže Slávik 2023.

          Súťaž bola rozdelená do 3 kategórii. 1. kat. (1. - 3. ročník), 2. kat. (4. - 6.ročník), 3. kat. (7. - 9. ročník).

          Do súťaže sa prihlásilo 14 detí. Členovia poroty: p. uč.  Kuzmová, p. uč.  Avuková, p. uč.  podpredseda Pravdová, ctený hosť – predseda komisie pani Gajdošechová (riaditeľka zo súkromnej ZUŠ, Rusovce).

          Víťazí jednotlivých kategórii:

          1. kat.

          1. miesto – Michaela Ďuricová 2.B

          2. miesto – Nelka Jurkovská 3.B

          3. miesto – Pavlínka Weinerová 1.A

          2. kat.

          1. miesto – Nelka Breierová 4.A

          2. miesto – Vivien Pilánková 5.A

          3. miesto – Alexandra Puhovichová 6.A

          3. kat. nebola obsadená

          Víťazi postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční v polovici mája na ZŠ Tupolevova.

          Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalšie stretnutie o rok.

          Gratulujeme víťazom, ktorí nás budú reprezentovať v okresnom kole.

           

                                                                                                                                                              Pravdová

        • Exkurzia Červený rybník

        • Dňa 20. apríla 2023 sa trieda 5.A a 5.B zúčastnila sokoliarskeho vystúpenia s dravcami v krásnom lesnom prostredí chránenej krajinnej oblasti Červený rybník v oblasti Lakšárska Nová Ves.
          Pútavý výklad im priniesol zaujímavosti zo života dravcov, žiaci sa naučili rozlišovať rôzne druhy vtákov, čo jedia, ako sa treba o nich starať, čo je potrebné pre ich správny vývoj, lov...
          Keďže sme prišli v správnom období, videli sme aj mláďatá. Po výklade sme sa prešli náučným chodníkom v lese, kde nás čakali kvízové otázky.
          Deti si tak rozšírili vedomosti z prírodopisu a geografie. Urobili sme si pekné fotky s dravcami a vyskúšali osobný kontakt na rukavici.
          Počasie nám prialo a tak sme prežili krásny slnečný deň v prírode.
          Silvia Chebeňová, Branislav Ruman.

        • Súťaž v anglickom jazyku

        • Úspešná reprezentácia našich žiačok v okresnom kole recitačno-speváckej súťaže v anglickom jazyku “Novodobo so Shakespearom“.

          Dňa 28. apríla 2023 sa naše žiačky piateho a ôsmeho ročníka zúčastnili na okresnom kole recitačno-speváckej súťaže „Novodobo so Shakespearom“.

          Dievčatá nás reprezentovali v prednese poézie a prózy v angličtine od britských a amerických autorov. Všetky sa veľmi zodpovedne pripravovali, konkurencia bola veľká. V každej kategórii sa zapojilo do súťaže okolo 20 žiakov.

          Preto nás nesmierne teší, že naše žiačky z 5. A triedy Amy Gracie Kupcová s prózou "Anne of Green Gables" od Lucy Maud Montgomery získala krásne 2. miesto a Sára Holešovská s poéziou: "The Cat in the Hat" od Dr. Seuss získala tiež 2. miesto vo svojej kategórii.

          Gratulujeme dievčatám a tešíme sa z ich úspechu.

          Lýdia Koniarová

        • Majstrovstvá okresu v atletike

        • Dňa 27.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili majstrovstiev okresu v atletike, kde obsadili chlapci 3. miesto v štafete 4x60m v čase 34,03 s (Klepoch, Baran, Polák, Sagan), 3. miesto v behu na 60m s časom 7,98 s obsadil Nicolas Sagan a  3. miesto v hode vortexom s výkonom 53,35 m získal Tomáš Polák.

        • Skvelá správa!

        • Občianske združenie Roztočto prináša prvý letný cyklotábor, ktorý sa bude konať priamo v Rusovciach. Na deti čaká bohatý program pod vedením skúsených trénerov. Tak neváhajte a nechajte deti roztočiť kolesá už toto leto. Registrácia a bližšie informácie: https://www.roztocto.sk/

           

        • Oznam Školskej jedálne a kuchyne

          • Vážení rodičia detí, ktorí máte nárok na štátnu dotáciu na stravu v zmysle aktuálnej platnej legislatívy a požiadali ste si o túto dotáciu cez Edupage, navrhujeme vám, aby ste si upravili mesačnú úhradu od 1.5.2023. Uhrádzajte na účet Školskej jedálne sumu vo výške 17,00 € mesačne, čo predstavujú režijné náklady na stravu (v zmysle platného VZN je režijný náklad 0,75 €/1 obed).

           

          • Upozornenie pre všetkých zákonných zástupcov žiakov, ktorí nepožiadali o túto štátnu dotáciu, budú uhrádzať mesačný poplatok vo výške 47,00 €.

           

          • Zákonní zástupcovia – predškolákov (Mravčekovia a Včielky), ktorí požiadali o  štátnu dotáciu, uhrádzajte na účet Školskej jedálne sumu vo výške 17,00 € mesačne, čo predstavujú režijné náklady na stravu (v zmysle platného VZN je režijný náklad 0,75 €/1 obed).

           

          • Zákonní zástupcovia ostatných detí z MŠ, ktorí nemajú nárok na štátnu dotáciu, budú uhrádzať mesačný poplatok vo výške 60,00 €.

           

           

          Dôlezité upozornenie:

           

          • Žiaci, ktorých rodičia požiadali o štátnu dotáciu, sú povinní sa prihlásiť čípom a následne odobrať obed.
          • Ak sa žiak neprihlási čípom a obed si odoberie, alebo sa neodhlási zo stravy, je povinný zákonný zástupca hradiť obed žiaka, dieťaťa v plnej výške

           I. Stupeň  =  2,45 €,  II. Stupeň =  2,65 € v znení úprav platnej legislatívy.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124 0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst riaditeľ školy zsrusovce@zsrusovce.sk +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská 02/62859124 0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová diana.petrovicova@zsrusovce.sk tel.: 02/62 859 301 +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová e-mail: jedalen@zsrusovce.sk mobil:+421 0911 236 681 Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00 Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod. Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod. Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk 02/62859124 +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová predsedníčka ZO OZ e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie