• Úradné hodiny sekretariátu ZŠsMŠ
    počas júla - augusta

    Od 1.7. 2024 do 12.7.2024 denne od 8:30 do 14:00 h

    Od 5.8. 2024 do 8.8. 2024 denne od 9:00 do 13:00 h

    Od 19. 8. 2023 do 23. 8. 2023 denne od 8:30 do 14:00 h

        • Dotácie pre deti na stravu a Zápisný lístok

        • Stravovanie v Školskej jedálni 2024/2025

          informácie pre rodičov k poskytnutiu dotácie na stravu pre šk. rok 2024/2025

          Ak ste ešte nepožiadali o dotáciu na stravu od 1.9.2024, a chcete ju podať, je potrebné to urobiť do 26.7.2024 cez Edupage našej stránky v časti Žiadosti/Vyhlásenia - NÁVRATKA

          V prípade, že Vaše dieťa sa stravovať v školskej jedálni nemôže ­– zo zdravotných dôvodov, je potrebné tiež poslať Žiadosť o dotáciu od 1.9.2024. Ak bolo dieťa evidované už aj v šk. roku 2023/2024 a jeho diagnóza sa nezmenila, tiež je potrebné mi poslať lekársku správu na email jedalen@zsrusovce.sk do 26.7.2024.

          Informácie potrebné k poskytnutiu dotácie na stravu pre školský rok 2024/2025 sú uvedené na webovej stránke https://www.upsvt.gov.sk

          Zároveň je potrebné do začiatku septembra odovzdať Zápisný lístok na stravovanie v šk. roku 2024/2025.

          Zápisný lístok na stravovanie je potrebné aby rodičia priniesli osobne na založenie dokumentov vedúcej školskej jedálne a kuchyne na adresu Vývojová 8, budova miestneho úradu prízemie.
          Zápisné lístky prosím nenoste na sekretariát školy ale priamo vedúcej jedálne. Prítomná je od 7.00 do 13.00 do konca júla, následne od 19. augusta. Ďakujem

          zapisny_listok_2024_2025.pdf

           

          V prípade otázok ma kontaktujte na mobilnom čísle : +421911236681 do 26.7.2024 (vedúca ŠJ a K H. Sekaninová)

           

        • Láska kvitne v každom veku

        • V období mája až júna sme sa zapojili do projektu Láska kvitne v každom veku. Žiaci celej našej školy v rámci tohto projektu vytvorili pohľadnice s motívom kvetov a zaslali ich do domu seniorov v bratislavskom Ružinove a potešili tak miestnych obyvateľov. Za vytvorenie niekoľkých stoviek pohľadníc sme prednedávnom dostali poďakovanie od organizátorov akcie, o ktoré sa s Vami chceme tiež podeliť.

        • 6.A na výlete v Piešťanoch

        • 27. júna 2024 navštívila 6.A EkoPark v Piešťanoch. Na celkom veľkej rozlohe v krásnom prostredí vyrástla kontaktná ZOO.Mali sme možnosť vidieť viac ako 170 druhov zvierat z rôznych kútov sveta, niektoré aj pohladkať či nakŕmiť. O zábavu bolo postarané, previezli sme sa aj vláčikom v areáli parku. Po prehliadke zvierat sme sa presunuli do reštaurácie, kde nás čakal objednaný obed. Atmosféra bola uvoľnená a deti sa tešili na ďalšie aktivity. Okrem plavby loďkou po rybníku sa deti vyskákali na veľkom ihrisku, vyskúšali lezecké a hojdacie siete. Výlet do Ekoparku bol skvelým zážitkom a už teraz sa tešíme na nové dobrodružstvá.

        • 8.A v Trnave

        • Na konci školského roka sa vždy tešíme na výlet.

          Tento rok sme obdivovali zaujímavé pamätihodnosti Trnavy. Vyskúšali sme chlad mestského stredovekého väzenia , navštívili sme mestskú vežu a obdivovali majestátnosť baziliky.

          Po prehliadke historického centra sme sa tešili na schladenie v miestnom aqaparku.

        • Koncoročný výlet 5.B v Novej Lehote

        • So žiakmi 5.B sme sa v poslednom júnovom týždni doplnení žiakmi 5.A vybrali na koncoročný štvordňový výlet do Novej Lehoty. Vlastnou autobusovou dopravou sme sa dostali do objednaného hotela, kde sme strávili svoj pobyt.

          Počas štyroch dní sme absolvovali jednotlivé individuálne aj kolektívne hry podľa pripraveného programu. V rámci nich sme si zahrali turnaje vo vybíjanej, prehadzovanej aj pingpongu, vyskúšali si hod na cieľ, vedomostný kvíz i hru zvanú Snehuliaci a mnoho ďalších spoločenských hier. Nechýbala ani prehliadka okolia vo forme štvorhodinovej turistiky na hrad Tematín, ktorý prechádza rekonštrukciou a konzerváciou. V rámci ubytovania nám bol k dispozícii i krytý bazén, v ktorom sme strávili veľa času. Jednou z perličiek programu bola večerná opekačka pri vlastnoručne založenom ohni. Pritom všetkom sme nezabudli v stredu večer poctivo fandiť Slovensku v zápase EURO 24 proti Rumunsku.

          Za všetky hry deti získavali body, ktoré sa spočítali s bodmi za poriadok v izbách i za správanie počas výletu a tak sme v posledný deň spoznali celkových víťazov. U dievčat zvíťazila Tatiana Boháčová nasledovaná Nikolou Slávikovou a Julkou Migovou. V kategórii chlapcov si pre seba všetky pozície „uchmatla“ 5.A v podaní víťazov Nicolasa Krála a Matyáša Kukana, za ktorými sa len tesne umiestnil Adam Škantár.

          Po štyroch dňoch plných aktivít sme sa napokon unavení, ale spokojní pobrali naspäť do Rusoviec, kde nás po výlete už očakávali len vysvedčenia. Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzorné správanie a prajeme krásne a oddychové leto.

          Damián Samuel Ovečka

        • 6.B - koncoročný výlet

        • V dňoch 24. 06. - 27. 06. 2024 sa žiaci 6.B zúčastnili koncoročného výletu v kúpeľnom meste Dudince. Po ceste sme si urobili zastávku na kúpalisku v Nitre. Následne sme pokračovali do Dudiniec, kde nás čakali tri dni plné zábavy a oddychu.  Chvíle si žiaci krátili hraním stolného tenisu, bowlingu, kúpaním v bazéne, vychádzkami po okolí, večer pozeraním Majstrovstiev Európy vo futbale, ale predovšetkým upevňovaním vzťahov a vzájomnými návštevami na izbách. Po ceste domov sme sa zastavili v Arborete Mlyňany a s množstvom zážitkov sme sa vrátili domov.

        • 3.B v Maďarsku

        • Dňa 26.6.2024 sa deti z 3.B vydali na výlet za hranice Slovenska. Navštívili Baziliku v Ostrihome, kde prekonali samých seba pri výstupe na kupolu. Celkovo tak prešli po 658 schodoch, ktoré im ponúkli prekrásny výhľad na mesto a rieku Dunaj, ktorá je hranicou medzi Maďarskom a Slovenskom. Prezreli si nádherné priestory baziliky a historické náboženské predmety. Po prehliadke ich kroky smerovali na termálne kúpalisko Vadaš v Štúrove. Po výdatnom obede a oddychu sa deti  vrhli do vody, kde si užili mnoho zábavy a šantenia. Spokojní sa vrátili domov vo večerných hodinách s množstvom nových zážitkov. 

          A. Pukajová, K. Avuková a S. Sládečková

        • 9.B na Königswarte

        • 26. júna žiaci 9.B triedy vystúpili na zastávke Lafranconi a vybrali sa ponad Dunaj na hraničný prechod s Rakúskom. Pokračovali do obce Berg a odtiaľ na vrh Hindlerberg s rozhľadňou Königswarte. Trochu šliapania do kopca, zopár komárov a najmä úžasné výhľady z rozhľadne.Návrat opäť do obce Berg a cez marhuľové sady do obce Kittsee.Nasledovala zastávka v miestnej čokoládovni a potom už len smer Petržalka – Kopčianska ulica, Slovensko, MHD. Prešli približne 15km a všetci to zvládli bez väčších problémov.

        • Celoštátne kolo Geografickej olympiády

        • Žiak 9.A triedy Timotej Fric získal v celoštátnom kole 52.ročníka Geografickej olympiády v školskom roku 2023/2024 v kategórii E  2.miesto.

          Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu ZŠsMŠ Rusovce.

        • Koncoročný výlet 9.B

        • Naša 9.B trieda sa vydala na svoj posledný školský výlet vo štvrtok- 20.06. vlakom do Brna. Navštívili sme katedrálu sv. Petra a Pavla, Papiloniu, spoločne sme sa ubytovali a pripravili na slávnostnú večeru v Moravskej sále Grand hotelu. Po chutných švédskych stoloch sme sa vybrali na muzikál The Addams Family do Mestského divadla. Po veselom predstavení sme zažili atmosféru nočného Brna s osviežujúcou zmrzlinou.

          Na druhý deň ráno sme si ešte prezreli Kapucínsku hrobku, v centre nakúpili malé drobnosti a unavení ale plní zážitkov, sme sa rozlúčili s Grand hotelom.

          A ... " už sme prišli z výletu, výletu, nezmokli sme a sme tu, a sme tu ..." :)

          9.B

        • Denné letné tábory s BelluGym

        • Pekný deň milí rodičia, 

           

          pracujete a letné prázdniny sú dlhé? Chceli by ste dožičiť svojim deťom nezabudnuteľné zážitky. Sme tu pre Vás.

           

          Denné letné tábory s BelluGym 2024, plné zábavy, smiechu 

          a detskej radosti.

          ,, Pohyb ťa chytí za srdce"

          Zameranie: Gymnasticko - tanečné-tábory

          Miesto: Leon Centrum Slnečnice

          Vek: 5-15 rokov, v prípade mladšieho dieťaťa individuálne po dohode.

           

          Termíny: 22-26.7.2024,  29-2.8.2024,

          12-16.8.2024,19-23.8.2024

          Bližsie info: https://bellugym.sk/denn%C3%BD-letn%C3%BD-t%C3%A1bor-2024

          Regiatrácia: https://paysy.app/reg/bellugym/tabor-denna-skola

          Video: https://youtu.be/Z4uTlLPbstk

           

          Hodiny Modernej gymnastiky, show dance- rancovania, trampolín, plávania ,

          tvorivosti-kreativita-flitrovanie, výlet vláčikom podľa tématiky mesta Bratislava

           

           

          Počet deti: 20-30max   

          Vek: 5-15 rokov v prípade mladšieho dieťaťa, individuálne po dohode

          Stravovanie: 3x denne (desiata, obedy možnosť výberu týždeň vopred pred termínom tábora, olovrant)

          Pitný režim: počas celého dňa voda, limonáda, citrónová voda zabezpečená

          Časový režim: 07.45-17.00hod.

        • Projekt našej školy uspel v programe Erasmus+

        • Naša škola sa zapojila do výzvy Erasmus+ na Krátkodobé projekty mobility žiakov a zamestnancov v sektore školského vzdelávania a vo výberovom procese na rok 2024 sme získali grant na realizáciu projektu „ZŠ Rusovce – moderná a rešpektujúca škola“. Projekt začína 1. septembra 2024 a potrvá 18 mesiacov. Cieľom nášho projektu je implementovať do vyučovacieho procesu inovatívne, moderné metódy a formy práce so žiakmi, podporovať zážitkové učenie a udržateľnosť nadobudnutých vedomostí. Zároveň je naším cieľom zvyšovať úroveň vedomostí, praktických zručností a prístupu pedagogických a odborných zamestnancov v oblasti inkluzívneho vzdelávania. Veríme, že aj vďaka realizácii projektu pomôžeme našej škole neustále sa zlepšovať a byť modernou, aktívnou a rešpektujúcou pre žiakov, učiteľov aj rodičov.

        • 2. ročník na výlete

        • Dňa 25.6.2024 žiaci 2.A a žiaci 2.B absolvovali školský výlet na Smolenický zámok, ktorí patrí k najmladším zámkom na Slovensku. Zámok očaril všetkých žiakov svojím romantickým exteriérom, ale predovšetkým interiérom, ktorí poskytuje reprezentačné priestory na pracovné a spoločenské podujatia pre vedecké pracoviská, firmy, či širokú verejnosť. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s históriou zámku, navštíviť modrý a červený salónik a pokochať sa výhľadom z vyhliadkovej veže.
          Lesnou cestičkou prišli druháci k včelárskej záhrade v areáli Včelco, kde absolvovali zážitkovo - náučnú exkurziu o živote a význame včiel a ich zaslúžilej práci, spojenú s ochutnávkou medu a tvorivou dielňou. Na chvíľu zabudli na bežné starosti, relaxovali v objatí kvetov, rastlín a byliniek. Nazreli do sveta, kde tisícky rastlín v harmónii vzájomných vzťahov vytvárajú opeľovačom prostredie pre ich neviditeľný život.
          Okrem množstva zaujímavých informácií, si žiaci na záver vyrobili vlastnú dekoračnú sviečku zo včelieho vosku ako voňavú pamiatku na nezabudnuteľný deň.

        • Koncoročný výlet Schloss Hof v Rakúsku

        • Žiaci 8. ročníka sa dňa 21. 6. 2024 zúčastnili koncoročného výletu v Rakúsku - zámok Schloss Hof. Žiaci mali možnosť prostredníctvom zážitkovej prehliadky spoznať i zákulisie zámku. Prezreli si zámok, dozvedeli sa o jeho histórií, mohli navštíviť chodby pre služobníctvo, tmavé pivničné priestory, nereštaurované miestnosti, točité schodiská. Pobyt na zámku im spríjemnili záhrady a statok so zvieratami. 

        • Biblia očami detí a mládeže

        • V školskom roku 2023/2024 sme sa opäť zapojili do výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže. Žiaci vytvárali práce, ktoré boli inšpirované biblickým námetom. Cenu poroty v 5. kategórii ZŠ (7. - 9. ročník) získali: Natália Belanová (7.B), Sara Slováková (8. B), Natália Strapcová (7. B).

        • Školský športovo-piknikový deň

        • Záver školského roka sme si spestrili okrem iného aj Športovo-piknikovým dňom, ktorý prebiehal v areály školy v pondelok 24.6.2024. Počas tohto dňa takmer všetci žiaci školy sa zapojili do Behu solidarity, ktorý mal benefičný charakter. Žiaci a žiačky mohli pred behom dobrovoľným štartovným podporiť občianske združenie Červený nos. Čo sa nám aj úspešne podarilo a vyzbieralo sa 250 eur. Všetkým žiakom ďakujeme za podporu.  

          Ďalej nasledovala súťaž v rýchlostnom behu, prebehol turnaj v Hugalele a vo futbale. Neodmysliteľnou súčasťou dňa bol aj piknik tried so svojou triednou pani učiteľkou alebo pánom učiteľom.

          Záver krásneho dňa bol zakončený slávnostným vyhlásením výsledkov rýchlostného behu.Budeme sa všetci tešiť aj na ďalšie podobné podujatia.

          Školský parlament

        • Čokoládovňa Maximilián

        • Víťazi prvého miesta žiaci 1.A a 1.B z akcie Noc v knižnici si dňa 13.6. boli vychutnať svoje sladké víťazstvo v čokoládovni Maximilián v Starom meste. Sladká odmena v podobe čokoládového nápoja potešila ich brušká a ich ústa ostali aspoň na pár minút bez slov. Žiaci ďakujú za organizáciu tejto akcie.

        • Koncoročný vylet vo Vojke nad Dunajom

        • Žiaci 1.A a 1.B sa dňa 17.6. zúčastnili koncoročného výletu vo Vojke nad Dunajom. V kempe na nich čakalo množstvo športových súťaží, jazda kočiarom ťahaným koňmi, plavba loďou,  tradičná opekačka a pizza. Okrem toho deti súťažili v pingpongu a stolnom futbale. Za odmenu dostali koncoročné darčeky za úspešné zvládnutie prvého školského roka, ktoré v prírode hneď použili. Deti si tento deň naplno užili a odchádzali domov plne dojmov a zážitkov. 

        • Návšteva prírodovedného múzea

        • Dňa 13.6. žiaci 1.A a 1.B navštívili Prírodovedné múzeum v Bratislave, kde mali možnosť nahliadnuť mimo bežných expozícií aj do zákulisia múzea. Kurátor múzea, pán Čačaný, pre našich žiakov sprístupnil depozitáre, ktoré sú pre verejnosť nedostupné. Žiaci teda mali jedinečnú možnosť vidieť a dotknúť sa exponátov, ktoré pri návšteve múzea inak nie je možné. Mali možnosť vidieť antropologický depozitár v ktorom bolo 10 000 ľudských kostier, entomologický depozitár s množstvom vzácnych druhov hmyzu, depozitár vypreparovaných zvierat a mnoho iného. 

          Tento jedinečný deň si deti veľmi užili a ostane im v pamäti nadlho. 

        • Galaprogram ,,Pohyb s vášňou v srdci"

        • Srdečne Vás pozývame na koncoročné prekvapenie s našimi dievčenskými farbičkami pohybu v BelluGym. Radi by sme Vám ukázali čo sa Vaše šikovné detičky (ZŠ Turnianska, ZŠ Rusovce, ZŠ Felix, Leon Centrum Slnečnice) naučili u nás za obdobie 02/2024-06/2024. Verím že budete mať umelecký zážitok a zároveň to bude pre Vás nezabudnuteľné a očarujúce.

          KDE: DOM KULTÚRY LÚKY

          KEDY: 13:00 - 14.30HOD - 1 PREDSTAVENIE

          KEDY; 15-16.30HOD. - 2 PREDSTAVENIE

          PROSIM PRIST 15MIN. PRED PREDSTAVENIM, KOLI USADENIU.

          DÁTUM: 22.6.2024

          Vstupenky sa zakupujú a registrujú: 0904832333

          Tešíme sa na Vás.

           

          S pozdravom a prianím krásneho dňa
          Mgr. Lucia Belušková - riaditeľka BelluGym

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124
        0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce
        Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst
        riaditeľ školy
        zsrusovce@zsrusovce.sk
        +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská
        02/62859124
        0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová
        diana.petrovicova@zsrusovce.sk
        tel.: 02/62 859 301
        +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová
        e-mail: jedalen@zsrusovce.sk
        mobil:+421 0911 236 681
        Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00
        Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková
        Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod.
        Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod.
        Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod.
        Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod.
        Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová
        jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk
        02/62859124
        +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová
        predsedníčka ZO OZ
        e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie