• Školský výlet - 1. ročník

        • Dňa 29. 6. 2022 sa žiaci 1.A a 1.B triedy zúčastnili na výlete v Orechovej Potôni, kde navštívili Malkia Park. Mali možnosť nakŕmiť zvieratká, čo bol ten najkrajší zážitok. Na záver výletu žiaci navštívili vojenské múzeum v Orechovej Potôni, kde mohli vidieť rôzne vojenské stroje. 

          Žiaci 1.A, 1.B a pani učiteľky Kuzmová, Pravdová, Avuková, Šemšejová

        • Exkurzia v Múzeu dopravy

        • Dňa 28. 6. 2022 žiaci 8.A triedy navštívili Múzeum dopravy v Bratislave, kde sa konala akcia pod názvom „Kam po základnej škole“. Žiaci si mali možnosť vyskúšať rôzne interaktívne hry a simulácie, tiež sa mohli zapojiť do kvízových súťaží a vyhrať sladkú odmenu. Boli im poskytnuté aj informácie ohľadom stredných škôl zameraných na dopravu. Exkurzia sa žiakom páčila a obohatila ich o nové poznatky.

        • Výlety žiakov 4.B triedy

        • 1. Po stopách rusovskej príšery.

          Dňa 23. 6. sa žiaci IV. B triedy zahrali outdoorovú zážitkovú hru v Rusovciach. Hru sme začali pri pošte a skončili pri kostolíku sv. Víta, kde nás čakala odmena za vylúštenú tajničku.

          2. Príbehy pani Bratislavy.

          Dňa 28. 6. sme sa zabavili v Starom meste. Odhalili sme tajomné legendy a na Hviezdoslavovom námestí sme sa osviežili výbornou zmrzlinou.

        • Školský výlet 8.A

        • V piatok 17.6. sme sa s našimi ôsmakmi vybrali na školský výlet do neďalekého Rakúska, aby sme mohli spoznať krásy historickej Viedne. Prezreli sme si prepychovo zariadený zámok Schonbrunn,  zistili sme, ako žil cisár František Jozef so slávnou manželkou Sissi a po prehliadke sme si posedeli v záhradách v okolí zámku. Po chvíľke oddychu nás čakala prechádzka po meste, počas ktorej sme si mohli obzrieť najznámejšie pamiatky mesta a nakukli sme aj do interiéru Dómu sv. Štefana.

        • Bratislavské mosty

        • Vlastivedná vychádzka – mosty cez Dunaj

          23. 6. 2022 sa žiaci 5.B triedy zúčastnili vlastivednej vychádzky. Tentoraz sa bližšie pozreli na niektoré mosty cez rieku Dunaj.

          Ako prvý prišiel na rad Prístavný most. Jediný po ktorom okrem automobilov a cyklistov, prechádzajú aj vlaky. Videli sme aj nákladný prístav s obrovskými bagrami, ktoré vykladali uhlie z lodí. 

          Po krátkej desiatovej prestávke nasledoval most Apollo. V jeho útrobách práve pracovali údržbári, preto sme mali možnosť vidieť, ako sú vo vnútri mosta vedené potrubia a kabeláž.

          Zo Starého mosta sme si vychutnali nádherné výhľady v smere toku Dunaja a keďže sme si ho prešli aj opačným smerom, tak sme mali možnosť vidieť veľa výletných lodí v osobnom prístave, ale aj pohľady na mesto a hrad.

          Cez Sad Janka Kráľa sme sa dostali až k vytúženému stánku so zmrzlinou. Poslednou etapou našej cesty bol Most SNP, z ktorého sme mali možnosť vidieť takmer celú prejdenú trasu, merajúcu viac ako 9 km.

          Veríme, že sa nám podarí dva zostávajúce mosty ponad Dunaj v Bratislave prejsť v budúcom školskom roku.     

        • Biblia očami detí a mládeže

        • Výtvarná súťaž Biblia očami detí a mládeže

          V školskom roku 2021/2022 sa naša škola zúčastnila výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže.

          V 3. kategórii 3. - 4. ročník ZŠ diecézneho kola získala 1. miesto Nela Kmeťová, 4.A a cenu poroty získali Adam Horváth, 4. A a Vivien Pillanková, 4.A.

        • Cyklovýlet 6.A

        • Dňa 27. 6. 2022 sa 6.A trieda vydala na cyklovýlet, na ktorom sa jej pomocou cyklokompy podarilo dostať do Hamuliakova. Následne sme pokračovali po dunajskej hrádzi smerom k Lužnému mostu a späť do Rusoviec.

        • Indické bájky

        • Úspech našej žiačky vo výtvarnej súťaži

          Naša škola sa v máji tohto roku druhýkrát zapojila do celoslovenskej výtvarnej súťaže „Indické bájky očami slovenských detí “.

          Do 8. ročníka súťaže sme zaslali štyri výtvarné práce.

          Odborná porota udelila našej žiačke Vivien Pillankovej  (4.A trieda) 3. miesto v kategórii detí vo veku 7 - 11 rokov za výtvarné stvárnenie bájky Tiger a láska.

        • Školský výlet 4.C

        • Dňa 23.06.2022 sa trieda 4.C zúčastnila školského výletu na hrad Červený Kameň. Výlet zahájili návštevou sokoliarskeho dvora, kde im predviedli letovú ukážku dravcov s odborným komentárom. Nasledovala prechádzka záhradami a areálu hradu, piknik, hry. Po aktívnom odpočinku deti absolvovali prehliadku hradu – „Ako sa žilo v minulosti".

        • English star

        • Dňa 5. mája sa žiaci našej školy zúčastnili na celoslovenskej súťaži v anglickom jazyku pod názvom English star.

          Všetci zúčastnení žiaci dostali ako odmenu diplom a pero s názvom súťaže, ale iba žiaci s počtom bodov 80 a vyššie získali diplom so zlatou medailou. Naši žiaci boli úspešní a veľký počet z nich získal počet bodov zodpovedajúci zlatej medaile.

          Náš najúspešnejší riešiteľ bol žiak 3.B, Félix Š., ktorý získal plný počet bodov. Ako odmenu dostal aj darček od spoločnosti Fusakle. 

          Všetkým našim žiakom a žiačkám gratulujeme k ich výkonu!

           

          1.A - Jakub H. a Sarah Jenny K.

          2.B - Matej B. a Michal J.

          3.A - Matyáš K.

          3.B - Daniel H., Jakub K., Mia M., Patrik S., Félix Š., Dominik Š. a Nikola S.

          4.A - Michal B., Arden B. a Amy Gracie K.

          4.C - Dafina M. a Natália M.

          5.A - Emma B., Tamara M., Adam S. a Viliam T.

          5.B - Bianka B., Nina D., Zuzana J., Tobiáš K. a Maxim Š.

          6.B - Lucia F., Laura K., Nina M., Michal N., Sara S. a Diana V.

          7.A - Anna F., Marcela H., Kristína K., Timotej F., Oliver H., Nikol Romy H., Hugo K., Tomáš P., Sebastien S. a Krška M.

          7.B - Saša G. a Alex M.

          8.A - Vivien B., Sara M., Simona O. a Alexandra V.

        • Školský výlet 3.A

        • Dňa 23.6. 2022 sa trieda 3.A zúčastnila školského výletu: jaskyňa Driny, prehliadka Smolenického zámku. Prežili sme spoločne krásne chvíle a odniesli sme si množstvo zážitkov.

          3.A a pedagogický dozor: tr. uč. Poprocká, p. vych. Ďurďovičová

        • Školský výlet - druháci

        • Dňa 15. 6. 2022 nás slnečné počasie vylákalo na školský výlet do jaskyne Driny a na krásny hrad Červený Kameň. Výlet sa ná všetkým páčil a domov sme sa vrátili plní zážitkov.Triedy 2.A a 2.B

        • Výlet Skalica - Baťov kanál

        • Dňa 3.6.2022 sa žiaci 6. A a 6. B zúčastnili výletu do Skalice.

          Navštívili výrobňu trdelníkov  spojenú s ochutnávkou, kde pomáhali pri výrobe tradičného trdelníka. 

          Potom navštívili Baťov kanál, po ktorom sa previezli s loďkami. Nasledoval obed v reštaurácii a po ňom krátka prehliadka Skalice (Kostol sv. Michla archanjela a Dom kultúry).

          Výlet sa žiakom veľmi páčil. 

        • Rada školy 15 jún 2022 od 18.00 hod.

        • Pozdravujem vás kolegovia a kolegyne z Rady školy a mili rodičia

          preposielam program na zasadnutie rady školy, ktoré body navrhujem prejednávať:

          1. Pedagogicko-organizačné zabezpečenie školského roka 2022/2023  v Základnej škole s materskou školou Vývojová 228  Bratislava – Rusovce v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava – Rusovce
          2. Záverečný účet  Základná škola s materskou školou Vývojová 228 Bratislava – Rusovce za rok 2021
          3. Nedostatočné Kapacity pre prijímanie žiakov do 1. ročníky pre školský rok 2022/2023 a vplyv na výchovno-vzdelávaciu činnosť pre žiakov v ZŠ
          4. Informácia k príspevku na FB od p. Janette Michlík Litvová a odozva zo stretnutia s vedením školy a škôlky k danej veci aj s autorkou príspevku
          5. bod Rôzne 

          Stretnutie Rady školy navrhujem na termín 15 jún 2022 od 18.00hod v priestoroch školy.

          Verím, že sa nám podarí stretnúť v zložení celej rady nakoľko sa jedná o obsahovo podstatné body na prerokovanie.

          Ing. Heister Slavomír

          Predseda rady školy za ZŠ a MŠ Bratislava - Rusovce

        • Škola v prírode

        • V dňoch 30. 5.  – 3. 6. 2022 sa 50 žiakov 4. A, 4. B a 4. C triedy zúčastnilo školy v prírode v rekreačnom zariadení OLIWA TWISTOVO v Trenčianskej Teplej.

          V areáli boli k dispozícii športoviská – futbalové ihrisko, basketbalové ihrisko, ihrisko na plážový volejbal, florbal a tenisový kurt, ale aj stolový futbal a altánky, ktoré deti podľa záujmu využívali.

          Strava bola výborná, 6 - krát denne.

          Dopoludnia bolo vyučovanie, vedomostné kvízy, turistické vychádzky, športové súťaže.

          Popoludní animátori za účasti vychovávateliek realizovali pre deti rad zábavných a športových hier a súťaží. Tieto aktivity boli na výbornej úrovni, pútavé a jednoznačne rozvíjali osobnosť dieťaťa po viacerých stránkach. 

          Na Medzinárodný deň detí boli deťom pripravené špeciálne aktivity na oslavu ich sviatku, výlet do Trenčianskych Teplíc, táborák, večerné hry a diskotéka.

        • Plavecký kurz

        • V uplynulých dňoch sa žiaci našej školy z tried 4.A,B,C, 3.A,B a z 2.Bzúčastnili plaveckého výcviku v plavárni v Petržalke. Deti mali možnosťzdokonaliť sa v plávaní. Všetkým deťom sa vo vode darilo a zo svojichpokrokov sa veľmi tešia.

        • Bratislavské príbehy

        • V týždni 30.5.- 3.6. sa trieda 3.A a 3.B vybrali spolu s pani učiteľkami a s členkami OZ Dobrí susedia do Bratislavy za jej príbehmi. Deti pracovali s indíciami, vďaka ktorým spoznávali našu Bratislavu. Na záver ich čakala zmrzlina, odvoz “disco” vláčikom ku škole a rozdávanie sladkostí z nájdeného pokladu.

        • Múzeum holokaustu v Seredi

        • Naša exkurzia v Seredi začala 2. 6. veľmi zaujímavým filmom o pani Kataríne Futerweit, ktorej sa podarilo dostať z koncentračného tábora v Osvienčime. Následne sme sa presunuli do expozičných budov múzea. Celkovo sme navštívili 5 budov, v ktorých boli vystavené rôzne predmety (kufre, topánky, listiny, pracovné oblečenie, pamätníky). Mnoho informácií sme si pamätali aj z hodín dejepisu. Život našej exkurzii dodal aj pán sprievodca, ktorý vedel o holokauste pútavo rozprávať. Deň sme si všetci užili a dozvedeli sme sa zaujímavé informácie z obdobia 2. svetovej vojny.

          (Autori textu: Andrej Heizer, Martin Hlavatý, Samuel Stejskal, 9. A)

        • MDD - II. stupeň

        • 1. jún patrí všetkým deťom – malým i veľkým – v každom je kúsok dieťaťa celý život. V stredu zažili žiaci druhého stupňa skvelý Deň detí v Areáli vodných športov Divoká voda v Čunove. Žiaci mali možnosť vyskúšať si aktivity ako rafting, kajak, aquaroller, paddleboard, svoje športové výkony preukázali aj pri plážovom volejbale či futbale. Príjemným osviežením bola pre žiakov zmrzlina, ktorú pre deti zabezpečila pani starostka. Toto príjemné slnečné dopoludnie so skvelou atmosférou sme ukončili penovou párty.

          Ako Deň detí hodnotia samotní žiaci?

          Deň detí bol tento rok iný, ale veľmi zaujímavý, plný smiechu a radosti. Všetko bolo zorganizované na výbornú. Z aktivít na vode boli spočiatku niektorí neistí, no nakoniec sa ich zúčastnili všetci a neľutovali. Po aktivitách zábava zďaleka neskončila. V areáli si každý našiel niečo svoje. Deň detí sme si užili a ďakujeme učiteľom a zamestnancom Divokej vody za skvelú organizáciu.
          (Samo Stejskal, Martin Hlavatý, Andrej Heizer, 9. A)

        • MDD - I. stupeň

        • Žiaci I.stupňa si svoj deň - Deň detí naplno užili. 

          Žiaci 1.A, 1.B, 2.A a 2.B a žiaci 4.ročníkov, ktorí sa nezúčastnili Školy v prírode si pozreli v kine SĽUK rozprávku: Nezlomná. Po prechádzke v parku v Rusovciach ich čakala sladká odmena zmrzlina 😊

          Žiaci 3.A boli na vyhliadke UFO nad Novým mostom a v kine na 3D Keď sa červenám.

          Žiaci 3.B boli v kine na 2D film Encanto. 

          Žiaci 4. A, 4.B a 4.C si Deň detí užívali v Škole v prírode v Trenčianskej Teplej. 

          Deti sa tešia opäť o rok ako si užijú svoj Deň detí. Žiaci I.stupňa a ich pani učiteľky 😊

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124 0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst riaditeľ školy zsrusovce@zsrusovce.sk +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská 02/62859124 0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová diana.petrovicova@zsrusovce.sk tel.: 02/62 859 301 +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová e-mail: jedalen@zsrusovce.sk mobil:+421 0911 236 681 Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00 Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod. Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod. Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk 02/62859124 +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová predsedníčka ZO OZ e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie