• Pytagoriáda - školské kolo

        • Do galérie Pytagoriáda - školské kolo boli pridané fotografie.

          10. a 11. decembra 2019 naši mladí matematici riešili príklady v školskom kole Pytagoriády.

          V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 54 riešiteľov.

           

          Úspešní riešitelia:

          3. ročník:

          • Melisa Kocincová   (15 bodov),
          • Tobiáš Kukan   (22 bodov),
          • Stella Schuster   (20 bodov),

          4. ročník:

          • Samuel Belovič   (14 bodov),
          • Zora Konárska   (18 bodov),
          • Kamila Anna Pogányová   (20 bodov),             
          • Pavol Sviatko   (22 bodov),

          5. ročník:

          • Alžbeta Žáčková   (15 bodov),
          • Tomáš Polák   (19 bodov),
          • Timotej Fric   (19 bodov),
          • Vladimír Lakatoš   (22 bodov),

          6. ročník:

          • Alexandra Vámošová   (13 bodov),
          • Oliver Mazúr   (16 bodov),

          7. ročník:

          • Nina Hanusová   (12 bodov),

          8. ročník:

          • Jakub Vaculík   (16 bodov).
        • Maňušky

        • Do galérie Maňušky boli pridané fotografie.

          Každý z nás vyrastal na klasických rozprávkových príbehoch, v ktorých dobro víťazí nad zlom. Získali sme z nich základné morálne hodnoty, oboznámili sme sa s pozitívnymi vzormi a takúto skúsenosť sme ponúkli aj našim žiakom dňa 12. 12. 2019 v maňuškovom divadle Kocúr v čižmách.

        • Bienále ilustrácií Bratislava

        • Do galérie Bienále ilustrácií Bratislava boli pridané fotografie.

          V Bratislave sa každé dva roky na jeseň koná výstava ilustrácií detských kníh Bienále ilustrácií Bratislava (BIB). Žiaci 7.A triedy si v rámci výtvarnej výchovy boli pozrieť túto krásnu výstavu i pred dvomi rokmi a samozrejme ju neprehliadli v programe ani v tomto roku a navštívili ju v utorok 10.12.2019.

          Výstava je v tomto roku usporiadaná na Bratislavskom hrade, kde si žiaci pozreli originály ilustrácií k detskej literatúre, mohli si prelistovať knihy s týmito ilustráciami a v oddychovej zóne si nakresliť svoje vlastné ilustrácie.

          Okrem tejto výstavy žiaci navštívili i výstavu N’89 Cesta k slobode, ktorou nás sprevádzala pani pedagogička z hradu a veľmi pútavo rozprávala deťom o historických udalostiach Nežnej revolúcie’89, ale aj o totalite, ktorá jej predchádzala.

          Na nádvorí Bratislavského hradu je v tomto predvianočnom období postavený i Betlehem so živými zvieratkami, na ktoré nás vopred upozornila pani Křivánková, a tak naši siedmaci priniesli jabĺčka a suchý chlieb a mohli kŕmiť i pohladkať tieto zvieratká. Bol to deň plný zážitkov. Ďakujeme pani Křivánkovej za pomoc a spoluprácu.

          Lýdia Koniarová

        • junior ambasádori

        • Do galérie junior ambasádori boli pridané fotografie.

          Dňa 10.12.2019 našu školu navštívili junior ambasádori Daniela Stejskalová (absolventka ZŠ Rusovce) a Andrej Rusjakov z organizácie UNICEF, ktorá sa zameriava na dlhodobú a systematickú pomoc deťom. Do našej školy zavítali preto, že sme sa rovnako ako iné školy zapojili do projektu Škola priateľská deťom.

          Žiakom 3.-9. ročníka predstavili formou prednášky fungovanie a poslanie organizácie UNICEF, čo to vlastne je, ako pomáha a kde pomáha. Naši žiaci tak mali možnosť získať predstavu aj o tom, v akých nepriaznivých a ťažkých podmienkach žijú deti vo svete.

          vedenie školy

        • Vianočné tvorivé dielne

        • Do galérie Vianočné tvorivé dielne boli pridané fotografie.

          V piatok, 6. decembra sa konali na našej škole tvorivé dielne. Žiaci si mohli so svojimi blízkymi spoločne vyrobiť vianočné dekorácie, pozrieť si vystúpenie tanečného krúžku alebo si vypočuť anjelské hlasy chlapcov z 5. A. Veríme, že ste sa zabavili a strávili ste plnohodnotný čas so svojou rodinou, kamarátmi a učiteľmi. Ďakujeme návštevníkom, ktorí prispeli dobrotami, nápojmi alebo inou pochutinou a podporili tak našu školu! Vážime si aj všetky finančné dary, využijeme ich na ďalšie školské akcie či technické vybavenie školy. Zároveň vám prajeme pohodové sviatky prežité v kruhu vašej rodiny!

           

          Školský parlament

        • OZNAM

        • Vážení rodičia, funkcia zobrazovania e-mailových adries učiteľov bola momentálne zmenená - adresy učiteľov sa nezobrazujú kvôli GDPR, zvažujeme čo najlepšie technické riešenie. Prosíme o trpezlivosť.

          asc Applied Software Consultants, s.r.o.. Námestie Slobody 11,. 811 06 Bratislava, 

        • MO vo florbale

        • Do galérie MO vo florbale boli pridané fotografie.

          Dňa 5.12.2019 sa naši žiaci zúčastnili MO vo florbale, kde po jednej výhre a jednej prehre, skončili na 2. mieste v skupine a bohužiaľ nepostúpili do vyraďovacích bojov. Napriek tomu, ale odohrali kvalitne zápasy a nabrali skúsenosti do ďalších rokov.

        • Workshop s OZOBOTom

        • Do galérie Workshop s OZOBOTom boli pridané fotografie.

          5. decembra 2019 navštívilo našu školu občianske združenie Aj Ty v IT, ktoré pomáha zvedavým dievčatám odhaliť krásy a možnosti nových technológií.  Venuje sa práci s dievčatami od 8 rokov, cez stredné školy až po špeciálne vzdelávacie programy určené pre dospelé ženy, ktorých cieľom je pomôcť im rozbehnúť kariéru v IT sfére.

          Niektoré dievčatá našej školy mali možnosť vyskúšať si bezplatný praktický workshop programovania s malým šikovným robotom – OZOBOTom.

          Ak chcete vedieť, čo všetko pre dievčatá a ženy v IT ponúkajú, navštívte web ajtyvit.sk alebo facebook.com/AjTyVIT/.

           

           

           

          Pohľad jednej žiačky 5. ročníka na túto aktivitu.

           

          Aj ty v IT workshop Ozoboti

          Včerajší workshop sa mi veľmi páčil, lebo bol dobre spracovaný. Chcela by som absolvovať viac takých workshopov a som presvedčená, že nie som sama. Po skončení workshopu všetky dievčatá z triedy boli nadšené. Aj mne sa páčil hlavne asi preto, lebo bol podaný veľmi zaujímavo a bolo vidieť, že bol dobre premyslený. Dali si na ňom záležať. Na začiatku nám rozprávali o tom, že v IT oveľa viac miest obsadili muži, aj keď ženy majú veľké nadanie pre prácu v tíme a empatické myslenie, preto môžu byť v tomto odbore veľmi užitočné. Taktiež hovorili o slávnych ženách. Spomínali napríklad 1. programátorku robotov alebo vynálezkyňu YouTubu, ktoré vošli do histórie v oblasti IT. Neskôr nám rozdali tkz. „ťaháky“, na ktorých boli spísané všetky kódy, ktoré Ozobot pozná. Potom sme dostali pracovné listy, Ozobota a špeciálne fixky, s ktorými sme kreslili a programovali dráhy pre Ozobotov. Na konci sme si spojili listy a urobili veľkú dráhu. Po nej chodili naši malý roboti. 

          žiačka 5.B triedy

        • ZBIERKA PRE SENIOROV

        • Do galérie ZBIERKA PRE SENIOROV boli pridané fotografie.

          ”Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?”

          Tohtoročné Vianoce sme sa rozhodli, že potešíme tých seniorov, pre ktorých sa stali obyvatelia domova dôchodcov jedinou rodinou. Tento krásny projekt nás chytil za srdiečka a z krabíc od topánok sa rýchlo stali darčekové škatule plné praktických maličkostí a vianočných prianí. Veríme, že aj vďaka nám budú Vianoce pre seniorov v domoch dôchodcov o čosi štedrejšie, šťastnejšie a veselšie.

          Žiaci 3.B triedy s rodinami

      • Vianočné tvorivé dielne
        • Vianočné tvorivé dielne

        • Pomaly, ale isto sa blíži čas najkrajších sviatkov v roku – Vianoce, preto Vás srdečne pozývame 

          na „Vianočné tvorivé dielne“ v piatok 6. 12. 2019, ktoré budú prebiehať v priestoroch našej školy 

          od 15.00 - 18.00 hod., v triedach 1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 2.C na 1. poschodí a v triedach 4.A, 4.B, na prízemí.

          Vianočný trh sa bude konať v triede 8. B na prízemí.

          Vianočné tvorivé dielne zahájime kultúrnym programom vašich detí vo vestibule školy.

          Občerstvenie sa bude nachádzať na chodbách školy.

           

                                                                                   Tešíme sa na Vás - Vedenie školy a Vaše deti

           

        • Imatrikulácia

        • Do galérie Imatrikulácia boli pridané fotografie.

          Imatrikulácia

          Ahoj žiaci, rodičia, učitelia a všetci Rusovčania!

          Chcem Vám oznámiť skvelú novinu! Malí škôlkari, ktorí v septembri prekročili bránu našej školy, mali v našej peknej zrekonštruovanej telocvični 28. 11. 2019 Imatrikuláciu. Ak ste tam boli, pripomeňte si s nami tú peknú atmosféru. Ak ste tam neboli, rada Vám o tom napíšem.

          Na začiatku slávnosti mal príhovor náš pán riaditeľ Mgr. Rastislav Kunst s pani starostkou Tulekovou. Malí prváčikovia zaspievali hymnu našej Slovenskej republiky a prekvapili nás svojím programom, recitáciou o písmenkách a číslach.  Podporili sme ich silným potleskom. Maskoti, psíček a mačička, ich pasovali za žiakov našej školy dreveným mečom a na pamiatku im darovali diplomy a perníkové srdiečka. Predtým museli prváčikovia zložiť sľub správneho školáka.

          Pred a po  Imatrikulácii sme my, redaktori školského časopisu Srdce školáka, realizovali rozhovory s rodičmi. Spytovali sme sa ich, či sa im Imatrikulácia páčila, či si ich dieťatko zvyklo na školu a či vedia o tom, že my štvrtáci sme tútormi malých prváčikov. Dostávali sme len samé pekné odpovede.

          Všetci sa tešíme, že sa prvákom slávnostná chvíľa vydarila. Aby ste si to vedeli predstaviť, pripájam fotografie.

          Blížia sa vianočné sviatky, tak Vám za všetkých žiakov našej školy a v mene redakčnej rady želám veľa zdravia a plno darčekov.

           

          Dianka Vaceková – redaktorka časopisu Srdce školáka (9. rokov)

        • Exkurzia stredná priemyselná škola

        • Dňa 20.11.2019 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili exkurzie v strednej priemyselnej škole na Fajnorovom nábreží, kde si vyskúšali prácu s automatizovanými strojmi, počítačmi, robotmi a získali aj potrebné informácie ohľadom štúdia na tejto škole.

        • Minihádzaná

        • Dňa 27.11.2019 naši žiaci: Belovič, Gömory S., Gömory N., Kováč, Jančovič, Kukan, Mitošinková, Kišš, Ebská, Poor, Špánik reprezentovali našu školu na turnaji v minihadzanej, kde po prehre o jeden gól vo štvrťfinále skončili na vynikajúcom 5 mieste.

        • Workshop ROBOCOOP

        • Do galérie Workshop ROBOCOOP boli pridané fotografie.

          Workshop ROBOCOOP.

          21. a 28. novembra sa 15 žiakov 7.A triedy zúčastnilo workshopu, na ktorom sa naučili programovať malý počítač, micro:bit. Workshop sa uskutočnil v laboratóriu FABLAB.

          Na prvom stretnutí sa žiaci zoznámili so samotným micro:bitom a jeho programovacím prostredím. Pomocou blokového programovanie zobrazovali na micro:bite rôzne texty, ikony a dokonca aj animácie. Zoznámili sa aj s programovaním zvukových výstupov a mnohým sa podarilo s micro:bitom zahrať skladbu Kohútik jarabý.

          Na druhom stretnutí sa žiaci naučili pomocou micro:bitu rozsvietiť LED pásiky rôznymi farbami. Pri tomto programovaní pracovali v tímoch. Nie všetkým spolupráca vyhovovala a spočiatku to medzi niektorými dosť „škrípalo“. Časom sa spolupráca zlepšila a požadované výsledky sa dostavili. Vrcholom bolo programovanie malých robotov, ktorých súčasťou bol micro:bit. Roboty na papier nakreslili mnohé naprogramované vzory.

          Žiaci sa opäť naučili niečo nové. Z tohto podujatia odchádzali s novými zážitkami a s úsmevom na tvári. Veľká vďaka patrí školiteľov Marekovi, ale aj ostatným pracovníkom FABLABu.

          Viac informácií získate na stránkach www.fablab.skwww.ucimeshardverom.sk.

        • iBobor 2019

        • 11.-15. november 2019

          Žiaci 4. až 8. ročníka sa aj tento rok zapojili do informatickej online súťaže, v ktorej si overili najmä svoje logické myslenie, schopnosť čítania s porozumením a mali možnosť porovnať sa v tejto oblasti so svojimi spolužiakmi v triede a aj so žiakmi z celého Slovenska.

          Tento rok súťažilo 89 768 súťažiacich z 1116 škôl. Na našej škole sa zúčastnilo 175 žiakov z ktorých bolo 71 úspešných riešiteľov, ktorým blahoželáme.

          Viac o súťaži na http://ibobor.sk/  Na tejto stránke nájdete aj archív úloh, kde si môžete overiť svoje schopnosti v tejto oblasti. 

          Výsledky nájdete nižšie.

          Úspešní riešitelia z našej školy:

          Kategória Bobrík

          Celkové poradie na Slovensku         

          1. - 1094.                       Lakatoš Vladimír   5. A

          1. - 1094.                       Ret Matúš   5. B

          1. - 1094.                       Recká Patrícia   5. B

          1105. - 1442.                 Žáčková Alžbeta   5. A

          1105. - 1442.                 Skurčák Sebastián   5. A

          1466. - 1875.                 Fric Timote   5. A

          1466. - 1875.                 Marič Ladislav   5. B

          1466. - 1875.                 Varoschová Bianka   5. B

          2095. - 3704.                 Poprocká Angelika   5. B

          2095. - 3704.                 Hlasný Oliver   5. A

          2095. - 3704.                 Šesták Ľuboš   5. A

          2095. - 3704.                 Krška Matej   5. A

          2095. - 3704.                 Luptáková Lesana   5. B

          2095. - 3704.                 Hrabovská Nikol   5. A

          2095. - 3704.                 Revay Milan   5. B

          2095. - 3704.                 Sviatko Pavol   4. B

          3887. - 4891.                 Májeková Hana   5. B

          3887. - 4891.                 Kristová Lia   5. B

          3887. - 4891.                 Vaškorová Alexandra 5. B

          3887. - 4891.                 Kleinová Gréta   5. B

          5111. - 6479.                 Michaliak Martin   5. B

          5111. - 6479.                 Podlipný Filip   5. B

          5111. - 6479.                 Farkašová Anna   5. A

          5111. - 6479.                 Korán Patrik   5. B

          5111. - 6479.                 Gömöry Natália   4. A

          5111. - 6479.                 Polák Tomáš   5. A

          5111. - 6479.                 Španik Patrik   4. A

          5111. - 6479.                 Mackaninová Nina   5. A

          6734. - 8167.                 Marková Vanessa   5. A

          6734. - 8167.                 Lehuta Alexander   5. B

          6734. - 8167.                 Heráková Marcela   5. A

          6734. - 8167.                 Jančová Nina   5. B

          6734. - 8167.                 Pogányová Kamila Anna   4. B

          8168. - 8324.                 Ebská Rebeka   5. A

          8410. - 9728.                 Kotláriková Tereza   4. B

          8410. - 9728.                 Fülöp Dávid   5. A

          8410. - 9728.                 Szigetiová Diana   4. A

          9729. - 9929.                 Gálová Saša   5. B

          9930. - 9998.                 Bečky Filip   5. A

          10037. - 11431.             Mátaš Alex   5. B

          11432. - 11591.             Baán Tomáš   5. A

          11432. - 11591.             Kováč Peter   4. A

          11432. - 11591.             Grambličková Simona   5. B

          11691. - 12890.             Ševčík Marek   4. B

          11691. - 12890.             Novomeský Šimon   4. B

          11691. - 12890.             Stančík Adam   4. B

          11691. - 12890.             Baranová Barbora   4. A

          11691. - 12890.             Fabiánová Lucia   4. B

          11691. - 12890.             Vaceková Diana   4. B

           

          Kategória Benjamín                       

          Celkové poradie na Slovensku

          361. - 641.       Yatsenyak Alex   7. A

          1066. - 1311.   Stejskal Samuel   7. A

          1066. - 1311.   Ciklamini Maximilián   6. A

          1335. - 1771.   Zwickel Alexander   7. A

          1335. - 1771.   Hanusová Nina   7. A

          1792. - 1978.   Hlavatý Martin   7. A

          3066. - 3554.   Žáček Peter   7. A

          3066. - 3554.   Jurkovský Dominik   7. A

          3066. - 3554.   Kacvinský Milan   7. A

          3735. - 3843.   Grieš Ján   7. A

          4344. - 4858.   Fronc Dávid   7. A

           

          Kategória Kadet                        

          Celkové poradie  na Slovensku              

          1. - 65.             Ebský Šimon   8. A

          1. - 65.             Vaculík Jakub   8. A

          157. - 307.       Balog Juraj   8. A

          1729. - 1754.   Löffler Jozef   8. A

          2094. - 2364.   Prochádzka Andrej   8. A

          2094. - 2364.   Hauser Adam   8. B

          2393. - 2424.   Bohunická Bibiána   8. A

          2788. - 3244.   Červenák Jakub   8. A

          3907. - 3919.   Jenčík Alex Peter   8. B

          3907. - 3919.   Kolek Samuel   8. B

          4443. - 4900.   Mekota Matúš   8. B

        • Mikuláš pre rusovské deti

        • 05.12.2019

          Mikuláš pre rusovské deti

          Termín: 5. december o 17:00 h

          Miesto konania: Námestie pri fontáne pred supermarketom Kraj

          Program:

          • Príhovor starostky Lucie Tulekovej Henčelovej a farára Mariána Prachára
          • Vystúpenie Súkromnej ZUŠ pod vedením riaditeľky pani Jarmily Gajdošechovej
          • Vystúpenie Detského folklórneho súboru Gerulata pod vedením p. Alžbety Uhrákovej
          • Vystúpenie Detskej kapely Pánko
          • Príchod SantaBusu, ktorý privezie  Mikuláša, Anjela, Čerta, ako aj ďalšie rozprávkové postavičky a vyčarí tú správnu mikulášsku atmosféru pre všetkých
        • Gerulata cup

        • Do galérie Gerulata cup boli pridané fotografie.

          Dňa 14.11.2019 sa v našej telocvični konal 20. ročník integrovaných športových hier v stolnom tenise Gerulata cup. Projekt podporili starostovia mestských častí Bratislava-Rusovce-Jarovce-Čunovo spolu s primátorom Bratislavy a OZ Kresťanská liga pre pomoc mentálne postihnutým na Slovensku.

          Pohotové reakcie našich detí priniesli nasledujúce umiestnenia:

          V kategórii mladšie žiačky :Vamošová 3.miesto

                               staršie žiačky : Baranová 1.miesto

                               mladší žiaci : Sagan 4. miesto

                               starší žiaci : Tatsenyak 1. miesto

        • Hudobno-dramatické predstavenie

        • Do galérie Hudobno-dramatické pedstavenie boli pridané fotografie.

          Dňa 6. novembra sa na škole konalo hudobno-dramatické predstavenie, ktoré bolo zamerané na opis foriem šikanovania v triede a pozitívne rozvíjanie vzťahov v kolektíve. Predstavenie bolo sprevádzané tematickými pesničkami, ktoré si deti počas predstavenia pospevovali.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124 0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst riaditeľ školy zsrusovce@zsrusovce.sk +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská 02/62859124 0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová diana.petrovicova@zsrusovce.sk tel.: 02/62 859 301 +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová e-mail: jedalen@zsrusovce.sk mobil:+421 0911 236 681 Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00 Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod. Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod. Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk 02/62859124 +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová predsedníčka ZO OZ e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie