• Muay Thai pre deti a mládež

        • Športový klub Titan Gym Vás pozýva na tréningy Muay Thai (Thajského boxu) pre deti a mládež od 6 rokov priamo na ZŠ Rusovce. Tréningy budú vedené hravou formou, zamerané na sebaobranu, koordináciu a posilňovanie s vlastným telom. To všetko pod dohľadom certifikovaného trénera Mgr. Mareka Biskupa vždy v utorok a štvrtok od 15hod do 16hod. Už 4.4.2023 začíname. Prihlášky na bezplatný úvodný tréning je potrebné poslať najneskôr do 28.3.2023 na info@titangym.sk. Náš športový klub sa venuje deťom a mládeži už vyše 5 rokov. Na tomto linku si môžete pozrieť ako približne vyzerajú tréningy:

           

          https://www.youtube.com/watch?v=DWeQVN-BQME&ab_channel=TITANGYM.SK

           

          Ak sa chcete dozvedieť viac, tak neváhajte a zavolajte mi na číslo 0907 650 869 alebo napíšte na info@titangym.sk.

           

        • Výška stanovenej stravnej jednotky a príspevok na úhradu režijných nákladov ŠJ

        • Vážení rodičia.


          V zmysle VZN č. 1/2023 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov a výdavkov v školách a školských zariadeniach, sa od 1. apríla 2023 mení výška stanovenej stravnej jednotky a príspevok na úhradu režijných nákladov ŠJ nasledovne:


          Platba zákonného zástupcu za celodennú stravu / jeden obed

          Materská škola: 2,10 EUR + 0,75 EUR (réžia) = 2,85 EUR

          ZŠ 1. stupeň: 1,70 EUR + 0,75 EUR (réžia) = 2,45 EUR

          ZŠ 2. stupeň: 1,90 EUR + 0,75 EUR (réžia) = 2,65 EUR

          Žiak s diétnou stravou, ktorý si prinesie vlastnú stravu: 0,53 EUR (réžia)


          Platba cudzieho stravníka za celodennú stravu/jeden obed je vo výške 2,40 EUR + 2,50 EUR (réžia) = 4,90 EUR



          Odporúčame zvýšiť zálohové mesačné platby za stravu na hodnotu 60 EUR / mesačne.


          Od 1. mája je možné požiadať o štátnu dotáciu na stravu. Žiadosť o dotáciu na stravu sa bude posielať cez EDUPAGE – sekcia Žiadosti / Vyhlásenia.


        • Rusovský blšák a Školský knižný SWAP

        • Rusovský blšák Vás s radosťou pozýva na blší trh, ktorý sa uskutoční v sobotu 25. marca od 9,00 – 14,00 hod. v priestoroch telocvične Základnej školy Vývojová 228 Rusovce. Príďte predať, kúpiť či vymeniť oblečenie, športové potreby, potreby do domácnosti či iné zaujímavosti alebo sa iba tak stretnúť v príjemnej atmosfére s príjemnými ľuďmi. Tešíme sa, že v sobotu dáme veciam spoločne druhú šancu!

           

          Náš školský knižný swap: Prines - vymeň - čítaj

          Srdečne pozývame všetkých knihomoľov a knihomoľky na našu knižnú burzu - swap, ktorá sa uskutoční v sobotu 25. marca od 9,00 – 14,00 hod. v priestoroch školskej telocvične ako súčasť Rusovského blšáku.

          Ak máte doma prečítané knihy a chceli by ste ich posunúť niekomu inému, môžu ich Vaše deti priniesť v dňoch 21. – 24. marca do školy a odovzdať pani učiteľke. Ideálne je priniesť 1 až 5 kníh. Knihy musia byť v dobrom stave, nepoškodené a nepopísané. Za každú prinesenú knihu dostanú deti 1 kupón. V deň knižného swapu si tak deti môžu odniesť toľko kníh, koľko kupónov majú.

          Na swape sa STARÉ príbehy menia na NOVÉ dobrodružstvá. Tešíme sa na vás!

        • Školské maratónske hry

        • Dňa 9.3.2023 sa náš školský tím zúčastnil obvodného kola ŠMH (Petržalka, Rusovce, Jarovce) kde vybojoval prvé miesto. Víťazstvom si tak zabezpečil účasť vo finále na  Školských maratónskych hrách mesta Bratislavy. Držte nám palce 30.3.2023 v športovej hale Elán.


          Tím: Farkasová Viktória, Horváth Alex, Jankuliak Michal, Roháľová Tamara, Polák Milan


          Ďakujeme pánovi Polákovi za nezištnú pomoc a bezpečnú dopravu na preteky a späť do školy.

        • Korčuliarsky kurz

        • Žiaci prvých a druhých ročníkov sa v týždni 6. – 10. 3. 2023 zúčastnili korčuliarskeho kurzu na ľadovom štadióne v Petržalke. Úplní začiatočníci sa hravou formou naučili padať a vstávať, šmýkať sa po ľade, bežať a kĺzať, a tiež jazdiť na oboch nohách. Pokročilí korčuliari sa venovali zdokonaľovaniu nadobudnutých prvkov ako aj zložitejšej korčuliarskej technike. Všetci si korčuľovanie naplno užili. Na záver kurzu si každý žiak odniesol domov zaslúženú medailu.

        • Pán Nápad zachraňuje

        • Žiaci 4. A triedy navštívili 10. marca 2023 Miestnu knižnicu v Rusovciach, kde im bola formou bábkovej inscenácie bábkohercami z Divadla TUŠ predstavená kniha pre deti od spisovateľa Jána Uličianskeho Pán Nápad zachraňuje svet.

          Hlavnou myšlienkou diela je edukácia v oblasti ekológie – deti sa prostredníctvom inscenácie dostali do Ničmian, k Stredozemnému moru a do brazílskeho pralesa, kde bolo plno plastového odpadu a  likvidovaný prales, kde sa nachádzali opustené či poranené zvieratká, ktoré potrebovali pomoc rovnako ako naša planéta Zem.

        • NICOLAS SAGAN - veľký úspech nášho žiaka

        • Veľká a srdečná gratulácia od všetkých pedagógov, spolužiakov a žiakov patrí nášmu úspešnému žiakovi Nicolasovi Saganovi, ktorý si prevzal na galavečeri Gala grassroots SFZ 2022 cenu pre najlepšieho futbalistu SR v kategórii do 15 rokov.

        • Fašiangový karneval v ŠKD

        • Dňa 17.2.2023 v priestoroch telocvične od 14,00 hod. do 15,30 hod. Školský klub detí usporiadal fašiangový karneval. Zúčastnili sa ho deti z ŠKD v nápaditých a veselých maskách. O zábavu v telocvični sa postaral animátor Pali a sladkým občerstvením pre deti boli lekvárové šišky. Po ukončení karnevalu sa niektoré deti s p. vychovávateľkami zapojili do fašiangového sprievodu, ktorý usporiadala Mestská časť Rusovce.

          Mgr. Daniela Vyskočilová, Dana Serbaková

          vychovávateľky ŠKD

        • Desiata od Ziggy's

        • Milí  rodičia s radosťou Vám oznamujeme že náš projekt  „Desiaty od Ziggys“ je hotový.

          Našu stránku s aktuálnou ponukou môžete navštíviť priamo na www.ziggys.sk alebo použiť link pri našom logu na školskej stránke www.skolarusovce.edupage.org.

           

          Objednávať na nadchádzajúci týždeň môžete od 2. do 3. marca 2023. Odovzdávanie desiat bude prebiehať počas nástupu do školy pri čipovacom zariadení. Poprosíme Vás, zabezpečte aby Vaše dieťa malo pri prevzatí potvrdenie o zaplatení, ktoré Vám bude doručené v emaily po dokončení objednávky (screenshot, vytlačený dokument…).

          Ak by si aj napriek tomu Vaše dieťa zabudlo prevziať desiatu, budú tieto porcie aj so zoznamom mien na sekretariáte školy.

          Veľmi si vážime Vami prejavenú dôveru vloženú do tohto unikátneho projektu,no sme si zároveň vedomí možných komplikácií pri jeho spustení. A preto sme si pre Vás na skúšobné obdobie 2 týždňov pripravili uvádzacie ceny.

          Zároveň Vás touto cestou prosíme o zaslanie postrehov a pripomienok ( hlavne tých negatívnych :- ) na našu emailovú adresu ,poprípade na  telefónne číslo , ktoré sú uvedené priamo na stránke.

           

                                 

                             

                              Tešíme sa na úspešnú spoluprácu a prajeme

                                                       Dobrú chuť.

                                                    

                                                     S úctou tím Ziggy´s.

        • Turnaj v minihádzanej

        • Dňa 14.2.2023 žiaci, ktorí navštevujú krúžok minihádzanej, úspešne reprezentovali našu školu na turnaji, kde obsadili 2. miesto v kategórii 3. a 4. ročník.

        • Slovenské olympijské a športové múzeum

        • 10.2.2023 triedy 7.B a 8.B navštívili Slovenské olympijské a športové múzeum v Bratislave.  Interaktívnym spôsobom sa oboznámili s novodobou históriou Olympijských hier a jej osobnosťami zo Slovenska aj z bývalého Československa. Prezreli si množstvo zaujímavých exponátov, veľkoplošnú projekciu ako aj výstavu venovanú bývalému rozhlasovému komentátorovi Gabovi Zelenayovi.

        • Výstava o vesmíre

        • Dňa 10.2.2023 žiaci 7. A navštívili výstavu Cosmos Discovery v Incheba Expo. Mali možnosť vidieť mnoho zaujímavých exponátov z pilotovaných letov do vesmíru od historického začiatku až po dnes. Dozvedeli sa mnoho zaujímavostí a majú veľa nových zážitkov.

        • Lyžiarsky výcvikový kurz Tatranská Lomnica

        • V dňoch 29.1.-3.2.2023 sa na základnej škole v Rusovciach organizoval lyžiarsky výcvikový kurz pre žiakov 7. ročníka, doplnení žiakmi 8. a 9. ročníka. Lyžiarsky kurz prebiehal v krásnom prostredí Tatranského národného parku , v Tatranskej Lomnici.   

          Ubytovanie bolo hneď vedľa svahu v útulnom penzióne Zora. Skoro každý deň mali žiaci napadaný čerstvý sneh a na svahu bol krásny "manchester". Raz mali aj 20 cm čerstvého prašanu na zjazdovke, čo bolo príjemným spestrením výcviku. V stredu v rámci poobedného voľna žiaci absolvovali výlet električkou do Starého Smokovca. Následne sa vyviezli zubačkou na Hrebienok, kde mohli obdivovať umelecké diela z ľadu. Späť do Smokovca sa prešli po turistickom chodníku, kde sa vybláznili v čerstvo napadanom snehu.

          Plní zážitkov sa vracali späť do Tatranskej Lomnice. Na výcviku sa nestal žiadny vážny úraz a ochorenie. V piatok po obede sme sa so žiakmi vydali na cestu späť do Rusoviec, ktorú nám prekazila snehová kalamita, vďaka ktorej sme sa viezli domov takmer 12 hodín. Napriek tejto nepríjemnosti sa deti usmievali. Lyžiarsky výcvik môžeme teda zhodnotiť ako vydarený.

          Všetci sa naučili základy lyžovania a snoubordingu, prípadne sa v týchto zimných športoch zdokonalili. Zároveň si dovolím povedať, že sa žiaci naučili do určitej miery aj samostatnosti a zodpovednosti, keďže nie všetci sú zvyknutí zaobísť sa bez rodičov a ich opatery . 

           

          Mgr. Tomáš Kecskes

          Vedúci kurzu 

        • Zasadnutie Rady školy 15.02.2023 o 17.00 v priestoroch školy

        • Vážení rodičia.

           

          Minulý týždeň bol na stránke školy zverejnený oznam o zasadnutí Rady školy. Týmto by som vás chcela informovať, že ide o Mimoriadne zasadnutie Rady školy, čo v pôvodnom ozname uverejnené nebolo, za čo sa ospravedlňujem.

           

          Dôvodom zvolania mimoriadneho zasadnutia RŠ je obsah, resp. bod č. 2 programu, ktorý je mimoriadne aktuálny. 

           

          Program zasadnutia rady školy dňa 15.2.2023:

          1. Privítanie nových členov RŠ
          2. Prejednanie návrhu na zvýšenie poplatkov za ŠKD a ŠJ v ZŠ s MŠ v Rusovciach. 
          3. Rôzne
    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124 0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst riaditeľ školy zsrusovce@zsrusovce.sk +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská 02/62859124 0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová diana.petrovicova@zsrusovce.sk tel.: 02/62 859 301 +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová e-mail: jedalen@zsrusovce.sk mobil:+421 0911 236 681 Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00 Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod. Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod. Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk 02/62859124 +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová predsedníčka ZO OZ e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie