• Školský športovo-piknikový deň

        • Záver školského roka sme si spestrili okrem iného aj Športovo-piknikovým dňom, ktorý prebiehal v areály školy v pondelok 24.6.2024. Počas tohto dňa takmer všetci žiaci školy sa zapojili do Behu solidarity, ktorý mal benefičný charakter. Žiaci a žiačky mohli pred behom dobrovoľným štartovným podporiť občianske združenie Červený nos. Čo sa nám aj úspešne podarilo a vyzbieralo sa 250 eur. Všetkým žiakom ďakujeme za podporu.  

          Ďalej nasledovala súťaž v rýchlostnom behu, prebehol turnaj v Hugalele a vo futbale. Neodmysliteľnou súčasťou dňa bol aj piknik tried so svojou triednou pani učiteľkou alebo pánom učiteľom.

          Záver krásneho dňa bol zakončený slávnostným vyhlásením výsledkov rýchlostného behu.Budeme sa všetci tešiť aj na ďalšie podobné podujatia.

          Školský parlament

        • Čokoládovňa Maximilián

        • Víťazi prvého miesta žiaci 1.A a 1.B z akcie Noc v knižnici si dňa 13.6. boli vychutnať svoje sladké víťazstvo v čokoládovni Maximilián v Starom meste. Sladká odmena v podobe čokoládového nápoja potešila ich brušká a ich ústa ostali aspoň na pár minút bez slov. Žiaci ďakujú za organizáciu tejto akcie.

        • Koncoročný vylet vo Vojke nad Dunajom

        • Žiaci 1.A a 1.B sa dňa 17.6. zúčastnili koncoročného výletu vo Vojke nad Dunajom. V kempe na nich čakalo množstvo športových súťaží, jazda kočiarom ťahaným koňmi, plavba loďou,  tradičná opekačka a pizza. Okrem toho deti súťažili v pingpongu a stolnom futbale. Za odmenu dostali koncoročné darčeky za úspešné zvládnutie prvého školského roka, ktoré v prírode hneď použili. Deti si tento deň naplno užili a odchádzali domov plne dojmov a zážitkov. 

        • Návšteva prírodovedného múzea

        • Dňa 13.6. žiaci 1.A a 1.B navštívili Prírodovedné múzeum v Bratislave, kde mali možnosť nahliadnuť mimo bežných expozícií aj do zákulisia múzea. Kurátor múzea, pán Čačaný, pre našich žiakov sprístupnil depozitáre, ktoré sú pre verejnosť nedostupné. Žiaci teda mali jedinečnú možnosť vidieť a dotknúť sa exponátov, ktoré pri návšteve múzea inak nie je možné. Mali možnosť vidieť antropologický depozitár v ktorom bolo 10 000 ľudských kostier, entomologický depozitár s množstvom vzácnych druhov hmyzu, depozitár vypreparovaných zvierat a mnoho iného. 

          Tento jedinečný deň si deti veľmi užili a ostane im v pamäti nadlho. 

        • Galaprogram ,,Pohyb s vášňou v srdci"

        • Srdečne Vás pozývame na koncoročné prekvapenie s našimi dievčenskými farbičkami pohybu v BelluGym. Radi by sme Vám ukázali čo sa Vaše šikovné detičky (ZŠ Turnianska, ZŠ Rusovce, ZŠ Felix, Leon Centrum Slnečnice) naučili u nás za obdobie 02/2024-06/2024. Verím že budete mať umelecký zážitok a zároveň to bude pre Vás nezabudnuteľné a očarujúce.

          KDE: DOM KULTÚRY LÚKY

          KEDY: 13:00 - 14.30HOD - 1 PREDSTAVENIE

          KEDY; 15-16.30HOD. - 2 PREDSTAVENIE

          PROSIM PRIST 15MIN. PRED PREDSTAVENIM, KOLI USADENIU.

          DÁTUM: 22.6.2024

          Vstupenky sa zakupujú a registrujú: 0904832333

          Tešíme sa na Vás.

           

          S pozdravom a prianím krásneho dňa
          Mgr. Lucia Belušková - riaditeľka BelluGym

        • OZNAM - Športovo-piknikový deň

        • Milí rodičia, milí žiaci,

          radi by sme vám oznámili, že v pondelok 24.6. sa na školskom dvore uskutoční Športovo-piknikový deň. Deti prídu na vyučovanie tradične do 7:55.

          Akcia sa začína o 8:30. Počas tohto dňa sa uskutoční benefičný Beh solidarity za dobrovoľné štartovné 2 eurá a viac, súťaž v rýchlostnom behu, turnaj v Hugalele, taktiež budú prichystané lopty a iné športové pomôcky pre deti. Výťažok z Behu solidarity pôjde na občianske združenie Červený nos (Clowndoctors).

          Deti majú prísť športovo oblečené, priniesť si deku a občerstvenie na piknik.

          Dúfame, že si akciu užijete.

          Školský parlament

        • Koncoročný výlet 5.A

        • Dňa 18.6. sa 5.A vybrala na koncoročný výlet vlakom do mesta Žilina. Žiaci a žiačky si užili celkom dlhú cestu vlakom, počas ktorej sa dokázali pekne zabaviť a hrali rôzne hry alebo sa rozprávali. V Žiline sme si pozreli centrum mesta, historické budovy, aj v nemeckom štýle. Následne sme navštívili Považskú galériu, kde sme si so skvelým výkladom pani kurátorky mohli pozrieť výstavu Vincenta Hložníka a výstavu Stredomorské stopy. Nakoniec sme absolvovali zaslúžené občerstvenie, malé nákupy a cestu domov. Tešíme sa na ďalšie skvelé výlety!

        • Prespávačka školského parlamentu

        • Z dňa 31.5. na 1.6. sa konala na našej škole prespávačka. Zúčastnili sa jej žiačky školského parlamentu a ich hostky. Bola to výnimočná prespávačka. 1.B, 1.A a 2.B nám poslúžili ako spálne. Aj keď musím povedať, že veľa sme toho nenaspali. Bol to úžasný zážitok. Na večeru sme mali skvelú pizzu. Pozerali sme aj film. Najzábavnejšia časť bola schovávačka po škole. Za tento úžasný zážitok sa chceme poďakovať pani učiteľkám Kamenskej a Iglarčíkovej.

          Karolína Fajnorová, 5.A

        • Zábavné centrum- Leon

        • Trieda 2.A, v piatok 21.6.2024 navštívila zábavné centrum Leon v Petržalke. Naplno si užívali behy, skoky, saltá, šmýkanie… Vraj to bol najlepší deň v živote :-) Po Leone sa schladili nanukom a spokojní sa vrátili na školský dvor plný hier.

        • Olympijský festival nádeji

        • V dňoch 10-14 .6.2024 sa žiaci prvého stupňa našej základnej školy zúčastnili akcie Olympijský festival nádeji Petržalka.

          Súťažilo sa v disciplínach:

          plávanie: Bodická 1 miesto, zmiešaná štafeta 3. miesto

          atletika: Hudák 2. miesto 60 m, Jankuliak 1. miesto 250 m beh, 3. miesto zmiešaná štafeta, Striha 3. miesto skok do diaľky, Nagyová 2. miesto hod vortex

          basketbal: 4. miesto

          cyklistika: Kausichová 2. miesto

          vybíjaná: 3. miesto

        • Čert a Káča

        • Dňa 12. 06. 2024 sa trieda 6. B vybrala za kultúrou do Slovenského národného divadla na operu Čert a Káča. Po skontrolovaní lístkov sme sa usadili do lóži, kde sme mali dobrý výhľad na pódium.

          Veselý príbeh o Čertovi a drzej Káči bol plný pohybu i humoru. Prelínal sa v ňom tradičný rozprávkový svet so súčasnosťou. Bol plný dynamiky a pohybu vďaka tanečníkom, akrobatom a parkúristom.

        • Grilovali sme na Železnej studničke

        • V piatok, 14. júna, sme sa hustými kopcovitými lesmi zo strany mestskej časti Lamač ocitli na Železnej studničke.

          Obe triedy piatakov – 5.A aj 5.B si spoločne priniesli špekáčiky, párky, syr i slaninu na opekanie, ktoré napokon skončili v grilovacom altánku pri Partizánskej lúke. Z učiteľov sa na chvíľku stali profesionálni šéfkuchári, vôňa grilovaného mäsa sa šírila lúkou a piataci pomaly obsadili i detské ihriská a preskúmali miestny potok.

          K dispozícii sme mali aj športové náčinie – napríklad lopty. Počasie nám prialo a výlet pôvodne plánovaný na kratšiu dobu sme napokon radi predĺžili a strávili dlhší čas záveru roka oddychovým a pohodovým dňom v prírode.

          Damián Samuel Ovečka, Martina Kamenská a Barbora Vojtechová,

          učitelia ZŠ Rusovce

        • Na jeden deň vysokoškolákom

        • Žiaci 6.A si vo štvrtok, 13. júna, vyskúšali, aké to je zasadnúť do univerzitných lavíc. Po prechádzke Starým Mestom zavítali na Filozofickú fakultu Univerzity Komenského, kde ich už čakali vyučujúce Katedry pedagogiky.

          Po návšteve predčelia hlavnej budovy univerzity sa dozvedeli základné fakty o univerzitnom živote od pani doktorky Medveďovej, ktorá im predstavila aj osobnosť Jána Amosa Komenského – učiteľa národov. Následne absolvovali komentovanú prehliadku budovy fakulty s doktorkou Pleschovou, ktorá im ukázala i niekoľko miliónov rokov staré fosílie a bývalú vládnu kuchyňu.

          Program pokračoval predstavením výsledkov výskumu o slovnom hodnotení realizovanom na našej škole uč. Ovečkom a jeho kolegami z fakulty, ktorého sa pred časom zúčastnili aj samotní šiestaci. Návšteva bola zakončená pedagogickými hrami od doktorky Dvorskej a záverečným Kahootom - súťažou o vecnú cenu, ktorú vyhrali Vivien Pillanková a Viktória Botlíková.

          Deň sme zakončili prechádzkou cez Starý most a Sad Janka Kráľa, krátkym občerstvením v obchodnom centre a cestou domov, do Rusoviec. Veríme, že tento „deň v koži vysokoškoláka“ bol pre väčšinu našich šiestakov len prvým z radu mnohých ďalších.

          Damián Samuel Ovečka a Silvia Chebeňová,

          učitelia ZŠ Rusovce

        • Školský výlet žiakov siedmeho ročníka

        • 11. júna 2024 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili výletu na Žitný ostrov a do Hurbanova.
          Prvá zastávka bola v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove, kde sa dozvedeli mnoho informácií o vzniku hvezdárne a o jej zakladateľovi. V miestnom planetáriu si prezreli nádhernú hviezdnu oblohu a dostali sa aj k najväčšiemu ďalekohľadu v pôvodnej budove hvezdárne.
          Ďalšou zastávkou bol vodný plávajúci mlyn v Kolárove. Už samotný prístup k mlynu bol jedinečný, veď prechádza sa k nemu po najdlhšom zastrešenom drevenom moste v Európe. Pani sprievodkyňa porozprávala o histórií vodných mlynov na Váhu a vysvetlila ako taký mlyn fungoval. Z prekrásnej prírody, kde je mlyn umiestnený, viedla cesta opäť do mesta. Tentoraz to bolo Komárno.
          V tomto meste si žiaci pozreli starú vojenskú pevnosť, ktorá prechádza rekonštrukciou. Dozvedeli sa aj to, že v polovici 19. storočia sa stal komárňanský pevnostný systém najväčšou a najsilnejšou obrannou stavbou rakúsko-uhorskej monarchie. Po prehliadke nasledovala vytúžená zmrzlina na jednom z námestí Komárna.
          Cestou domov sa ešte naskytla možnosť vidieť priehradný múr s plavebnými komorami na vodnom diele Gabčíkovo.

        • Škola v prírode – Račkova dolina

        • V dňoch 3.6. -  7.6. sa žiaci 4.A a 4.B triedy zúčastnili školy v prírode v krásnom prostredí Račkovej doliny. Počas nášho pobytu sme načerpali sily z prírodných krás Západných Tatier. Navštívili sme Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, kde sme mali možnosť vidieť ako žili, učili sa a pracovali naši predkovia. Pozreli sme si dobový dom richtára a staré stajne. Žiakom sa rovnako páčila možnosť nahliadnuť do medvedieho brloha, či vstúpiť do bobrieho hradu.

          Pri návšteve skanzenu sme rovnako využili možnosť povoziť sa historickou železničkou. Hoci nám počasie nie vždy prialo, o zábavu sme núdzu nemali. Vďaka športovým aktivitám a rôznorodým súťažiam si deti zo ŠvP odniesli mnohé hodnotné ceny.

          Poobedné hodiny nám spríjemňoval program s animátorkami, ktoré si s deťmi na záver pripravili vystúpenie.  Naši štvrtáci ukázali svoje umelecké nadanie a nejeden z nich i skrytý talent pre spev či tanec. Zlatým klincom nášho pobytu bola parádna diskotéka.

          Školu v prírode sme si naplno užili, načerpali sme nové sily a veríme tomu, že nám pomôžu úspešne zakončiť tento školský rok.

        • Galéria Nedbalka

        • Dňa 7. 6. navštívili naši deviataci Galériu Nedbalka. Prezreli si diela významných osobností slovenskej výtvarnej scény od konca 19. storočia až po súčasnosť. Umelecký zážitok v nás vyvolali nielen vystavené diela, ale aj priestory krásnej historickej budovy, v ktorej sa Galéria Nedbalka nachádza.

        • Šálka kultúry s Oliverom Twistom na Novej scéne

        • V utorok, 4. júna, sme sa so žiakmi 5.B pri príležitosti Dňa detí vybrali na mimoriadnu školskú premiéru momentálne najznámejšieho predstavenia Novej scény – muzikálu Oliver! V spoločnosti vypredaného hľadiska plného žiakov a študentov iných, nielen bratislavských škôl, sme z balkóna sledovali začiatky divadelnej kariéry detského herca v hlavnej úlohe Olivera, Arthura Haverdu, ktorému asistovali aj skúsení starší herci ako Csongor Kassai v role Fagina alebo Dárius Koči ako Bill Sikes. Dva a pol hodinové predstavenie zahŕňalo i množstvo ďalších detských hercov, ktorí sa vôbec nenechali zahanbiť.

          Vieme, že viacerí naši piataci majú ambíciu uplatniť sa vo svete divadla, filmu a tak veríme, že ich táto návšteva divadla dostatočne povzbudila v ich ďalšom formovaní. Tento deň plný kultúry sme doplnili i prechádzkou uličkami Starého Mesta.

          Damián Samuel Ovečka,

          učiteľ SJL

        • 2.A navštívila ZOO

        • Žiaci z 2.A sa dňa 7.6. vybrali na exkurziu do Zoo v Bratislave.

          Dozvedeli sa, ktoré zviera spí po stojačky denne len pár minút , že lev juhoafrický menom Samba je väčšinu dňa (až 20 hodín) nečinný ( aktívny je hlavne za súmraku, v noci a na úsvite) že rozdiel medzi levom a levicou Javou je výrazný – samec má na hlave okolo krku a na hrudi hrivu, ktorá ho chráni pred pazúrmi iných samcov pri súbojoch o postavenie v skupine, že Gibon zlatolíci je ohrozený ľudoop juhovýchodnej Ázie a veľmi veľa ďalších zaujímavosti.

          Celý deň si žiaci naplno užili aj vďaka komentovanej vyhliadkovej jazde safari busom, občerstvili sa v bufetoch a exkurziu ukončili nakupovaním suvenírov :-)

        • Športový školský deň Detí - MDD

        • Dňa 3.6.2024 celá naša škola oslávila deň detí na Divokej vode v Čunove, kde sa všetci dopravili  mestskou hromadnou dopravou. Podarilo sa nám zabezpečiť v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Bratislavy mimoriadne dlhé autobusy. Takže presun tam aj späť bol pre nás všetkých jednoduchší.

          Žiaci si užili množstvo atrakcií ako boli detský paintball, aquaroller, raftovanie, kajak, kanoe Padleboard, jazda s doprovodom na štvorkolkách a zábavy či už na plážových ihriskách alebo v bazéne. Počas celého dňa mohli žiaci využívať celý areál vodných športov pod dohľadom svojich pani učiteliek a učiteľov.

          V závere boli všetci odmenení cukrovou vatou a slaným popcornom, ktoré pre žiakov zabezpečil miestny úrad na čele s pánom starostom Rusoviec R. Jenčíkom. Týmto sa chceme poďakovať nie len jemu ale zároveň aj veľké ďakujem patrí všetkým rodičom našich žiakov, ktorí v rámci príspevku pre školu poskytli finančnú podporu na túto skvelú akciu. Všetci menší ale aj väčší si užili tento ich športovo-zábavný deň do sýtosti.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124
        0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce
        Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst
        riaditeľ školy
        zsrusovce@zsrusovce.sk
        +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Benča Krišpinská
        lenka.krispinska@zsrusovce.sk
        02/62859124
        0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová
        diana.petrovicova@zsrusovce.sk
        tel.: 02/62 859 301
        +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová
        e-mail: jedalen@zsrusovce.sk
        mobil:+421 0911 236 681
        Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00
        Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková
        Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod.
        Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod.
        Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod.
        Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod.
        Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová
        jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk
        02/62859124
        +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová
        predsedníčka ZO OZ
        e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie