• English star

        •    Dňa 27. apríla sa žiaci našej školy zúčastnili na celoslovenskej súťaži v anglickom jazyku pod názvom English star. Všetci zúčastnení žiaci dostali ako odmenu diplom a pero s názvom súťaže, ale iba žiaci s počtom bodov 70 a vyššie získali diplom so zlatou medailou.Naši žiaci boli úspešní a všetci z nich získali počet bodov zodpovedajúci zlatej medaile.

          Naši najúspešnejší riešitelia boli žiačka 3.B, Ema D. a žiak 6.B, Noel S., ktorí získali ako odmenu pre plný počet bodov aj tašku s logom súťaže.Mená a fotografie zúčastnených sú uvedené nižšie.Všetkým našim žiakom a žiačkám gratulujeme na výkone!

          Z triedy 2.A - Sarah Jenny K.
          Z triedy 3.B - Sebastián A. a Ema D.
          Z triedy 4.A - Karolína K. a Matyáš K.
          Z triedy 4.B - Živa J.
          Z triedy 5.A - Amy Gracie K. a Dafina M.
          Z triedy 5.B - Adam Ch., Tobias H. a Natália M.
          Z triedy 6.A - Emma B. a Adam S.
          Z triedy 6.B - Bianka B., Tobiáš K. a Noel S.
          Z triedy 7.B - Sara S. a Diana V.Z triedy 8.A - Anna F.
          Z triedy 8.B - Alex M., Adriana M. a Bianca V.

        • Vozovňa - Jurajov dvor

        •    Dňa 21.06. 2023 trieda 1.B navštívila aj spolu s pani učiteľkou a pani vychovávateľkou vozovňu – Jurajov dvor, kde sme sa všetci spoločne zoznámili so zákulisím MHD. Deti si obzreli priestory depa električiek, trolejbusov, autobusov. Celú prehliadku nás sprevádzal pán Hugo, ktorý deťom odovzdal informácie, ktoré by sa bežne nedozvedeli. Žiaci sa aktívne zapájali a návštevu vozovne si užili.

             Touto cestou by sme sa chceli poďakovať mamičke p. Varenitsovej, ktorá nám návštevu zorganizovala a deťom nabalila milé darčeky.

          Trieda 1.B

        • Prieskum spokojnosti so stravovaním

        • Vážení rodičia.

           

          Prinášame vám výsledky prieskumu spokojnosti so stravou v školskej jedálni (ktorá už dlhší čas funguje v provizórnych priestoroch), ktorý bol realizovaný na základe podnetu niekoľkých rodičov, ktorí vyjadrili nespokojnosť s kvalitou a výberom stravy pre svoje deti. Na škole prebiehali dva prieskumy. Prvého sa zúčastnili iba deti stravujúce sa v školskej jedálni. Tento prieskum prebiehal v období od 6-3.2023 do 30.3.2023. Druhý prieskum bol realizovaný na 55 respondentoch a tohto prieskumu sa mohol zúčastniť ktokoľvek (dostali príležitosť aj rodičia vyskúšať kvalitu podávaného jedla), bolo potrebné sa iba vopred nahlásiť u vedúcej školskej jedálne. Tento prieskum bol realizovaný v marci 2023 a zúčastnilo sa ho 55 respondentov z radov rodičov, zamestnancov školy, škôlky, miestneho úradu, členov Miestneho zastupiteľstva, ale aj obyvateľov Rusoviec.

          Výsledky prieskumu ukázali, že väčšina respondentov bola so stravou v školskej jedálni veľmi spokojná. Niektorí respondenti hodnotili stručne (jednou vetou), boli však aj takí, ktorí zanechali komplexnejšiu spätnú väzbu. Medzi hodnoteniami od respondentov sa neobjavila ani jedna negatívna reakcia. V niekoľkých prípadoch sa vyskytlo hodnotenie, kedy respondent hodnotil jedlo ako menej slané alebo málo okorenené. Tento aspekt však môže byť výsostne individuálny (každý preferuje iné chute), zároveň však proces prípravy jedla podlieha normám, ktoré platia pre takúto prevádzku akou je školská kuchyňa. Opäť je nutné zdôrazniť, že kuchyňa, v ktorej sa pripravuje strava pre naše deti sa nachádza v provizórnych priestoroch. Medzi hodnoteniami sa objavil aj respondent z prostredia medicíny, ktorý je zároveň predsedom nutričnej komisie v zdravotníckom zariadení. Jeho pozitívne hodnotenie si ceníme obzvlášť, nakoľko nejde len o subjektívny pocit, ale o odborný názor.

          Tieto pozitívne výsledky nám dávajú záruku, že v našej školskej jedálni sa varí nie len v súlade so spomínanými normami, ale jedlo je aj chutné.

          Chceli by sme sa touto cestou poďakovať všetkým respondentom, ktorí sa prieskumu zúčastnili a vyjadrili svoj názor. Vaše názory a podnety pomáhajú pri zlepšovaní kvality poskytovaných služieb, a preto si vážime každého jedného z Vás.

          Veríme, že výsledky tohto prieskumu poskytnú rodičom väčšiu istotu, že ich deti dostávajú zdravú a chutnú stravu v školskej jedálni.

        • Prístav - Bratislava

        •    Dňa 21.6. trieda IV.B navštívila Prístav v Bratislave. Žiaci videli miesta, kde sa bežní ľudia nedostanú. Dozvedeli sa ako pracuje lodná polícia, ako sa zabepečuje celkový chod prístavu. 

          Na záver sa sami povozili na lodiach, z čoho mali najväčší zážitok. 

        • Budapešť

        •    Dňa 20.6.2023 sa žiaci 2.B a 7.B zúčastnili výletu do Budapešti. Pozreli sme si Tropicarium, Rybársku baštu a panorámu celej Budapešti. Výlet sme ukončili v ZOO. Žiaci sa potešili, že mohli vidieť predstavenie tuleňov. Po horúcom výlete sa osviežili zmrzlinou.

          Zažili sme krásny výlet. 

        • Lesná pedagogika

        • 16.6.2023

             Hodina s lesným pedagógom v lese a v ekocentre na Kolibe, ktorej sa zúčastnili žiaci 6.A a 6.B triedy bola zaujímavým interaktívnym obohatením prírodovedného vzdelávania.

             Učili sme sa pomenovať stromy, vypočuli sme krátku prednášku o význame racionálneho hospodárenia v lese, dozvedeli sme sa aj o význame mestských lesov v minulosti a v súčasnosti.

             Príjemným spestrením a oddychom bolo riešenie zábavných úloh v novej budove ekocentra.

          Na záver sme sa  občerstvili zmrzlinou alebo malinovkou podľa výberu.

        • Záverečný turnaj v minihádzanej

        •    Dňa 16.6.2023 sa naši žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili na poslednom turnaji v tomto školskom roku v minihádzanej, kde obsadili 5. miesto. Turnaj sa konal v areáli na Záporšskej ulici kde bolo vytvorené výborne zázemie.

        • Školský výlet – 6. ročník

        • 14.6.2023 sa žiaci 6. ročníka zúčastnili výletu pod Malými Karpatmi.

          Ako prvý navštívili Smolenicky zámok, kde sa dozvedeli informácie o histórii zámku, o jeho majiteľoch a výstavbe. Na zámku videli rôzne reprezentačné priestory a výstavu starožitných detských kočíkov. Úchvatný bol výhľad na okolie zo zámockej veže.

          Následne, neďaleko od Smoleníc, navštívili kvapľovú jaskyňu Driny, v ktorej na 550 metov dlhom okruhu pozorovali nádherné výtvory prírody.Samozrejme nemohol chýbať ani nákup suvenírov.

          Záverečnou destináciou na školskom výlete bola návšteva slobodného kráľovského mesta, Trnavy. O histórii porozprávali sprievodcovia oblečení v dobových kostýmoch. Žiaci navštívili historickú radnicu, priestory ktoré slúžili ako väzenie, obydlie kata a jednu z miestnych kostníc na bývalom cintoríne. A keďže treba minúť vreckové, nesmela chýbať ani zmrzlina.

        • Malí ekológovia uspeli v súťaži EKOposter

        • Deti z 2.A, 3.A a 3.B, ktoré navštevujú školský krúžok Ekológia hrou, sa umiestnili vo výtvarno-ekologickej súťaži EKOposter na 1. mieste. Súťaž vyhlásila ZUŠ Gessayova a vo štvrtok 15. júna prebehlo v Cik Cak Centre slávnostné odovzdávanie ocenení.

          Na detičky sme veľmi hrdí, lebo vytvorili pekné, ekologické a najmä voňavé dielka zo 100% prírodných farbičiek z kurkumy, červenej papriky, cvikle, škorice, badiánu a trávy. 

          Blahoželáme! 

        • Krúžok Knihomoľ

        •    Dňa 15.6.2023 žiaci krúžku Knihomoľ a Čítanie 2. ročník navštívili miestnu knižnicu v Rusovciach. Každý si hneď našiel svoju obľúbenú knihu a hneď sa začítali do jej deja. 

             Ďakujeme pani Koženej za možnosť prísť navštíviť miestnu knižnicu. 

        • Hurá do záhrady

        • Zaslúžené výsledky práce našich žiakov na hodinách pestovateľských prác.

          Areál našej školy poskytuje aj takéto možnosti realizácie pre našich žiakov. Môžu si tu prakticky vyskúšať sadenie, následnú starostlivosť a samotný zber plodov.

        • Školské majstrovstvá v stolnom tenise

        •    Dňa 13.6.2023 sa konali školské majstrovstvá v stolnom tenise. Súťažilo sa v nasledovných kategóriách: 5. a 6. ročník dievčatá/chlapci, 7., 8. a 9. ročník dievčatá/chlapci. Na tieto majstrovstvá sa deti prebojovali cez triedne kolá, ktoré prebiehali v mesiaci máj v rámci hodín telesnej a športovej výchovy. Na turnaj sa prišli pozrieť aj deti z materskej školy a svojim povzbudzovaním vytvorili super atmosféru.

        • Návšteva Slovenskej televízie

        •    V piatok mali žiaci siedmych ročníkov jedinečnú príležitosť nahliadnuť do štúdií Slovenskej televízie a prezrieť si expozíciu kostýmov zo známych slovenských inscenácií.

             Napriek daždivému počasiu si všetci zúčastnení exkurziu užili a okrem iného sa dozvedeli, ako dlho trvá ušiť dobový kostým, ako to vyzerá v sklade kostýmov či aké materiály je vhodné použiť na ich výrobu. 

          Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie!

        • V žiari reflektorov

        • Srdečne Vás pozývame na ukončenie školského roka a zároveň aj kurzov s BelluGym. Radi by sme Vám ukázali čo sa Vaše šikovné detičky ( ZŠ Turnianska, ZŠ Rusovce, ZŠ Felix, Leon Centrum Slnečnice ) naučili u nás za celý rok. Verím že budete mať umelecký zážitok a zároveň to bude pre Vás nezabudnuteľné. 

          Kedy: 18.6.2023

          Kde: Dom Kultúry Lúky

          Čas: 15.30-16.30 hod.

        • Školský výlet - Trenčín

        •    Dňa 5. 6. 2023 sa triedy 1.A a 2.A zúčastnili školského výletu do mesta Trenčín.

             Výlet začal prechádzkou lesoparkom Brezina a pokračoval v legocentre Kreativo. Po aktivitách s legom žiaci navštívili Trenčiansky hrad. V meste si kúpili suveníry a na záver si pochutnali na zmrzline.

             Veríme, že sa žiakom výlet páčil, a že domov prišli s peknými zážitkami.

        • Triedne aktívy pripomienka

        • Vážení rodičia/zákonní zástupcovia,

          dňa 07. 6. 2023 – od 17.00 h (1. stupeň ZŠ), o 17.30 h (2. stupeň ZŠ) sa v jednotlivých triedach uskutočnia  triedne aktívy. 

        • Škola v prírode

        • V dňoch 29. 5.  – 2. 6. 2023 sa 45 žiakov 4. A a  4. B  triedy zúčastnilo školy v prírode v rekreačnom stredisku Hlboké, Bojnice.

          V areáli boli k dispozícii športoviská – futbalové ihrisko, basketbalové ihrisko, volejbalové ihrisko, preliezky  a altánky, ktoré deti podľa záujmu využívali.

          Strava bola výborná, 6 - krát denne.

          Dopoludnia bolo vyučovanie a športové hry.

          Popoludní animátori za účasti vychovávateliek realizovali pre deti rad zábavných a športových hier a súťaží. Tieto aktivity boli na výbornej úrovni, pútavé a jednoznačne rozvíjali osobnosť dieťaťa po viacerých stránkach. 

          Na Medzinárodný deň detí boli deťom pripravené aktivity na oslavu ich sviatku - turistická vychádzka, prírodné múzeum pravekých jašterov, zoologická záhrada, zrkadlové bludisko, táborák, večerné hry a diskotéka.

        • Medzinárodný deň detí

        •    Dňa 31.5.2023 sa žiaci a žiacky našej školy mohli naplno venovať oslave MDD v areáli Divokej vody! Vyskúšali si aktivity ako kajak, raft, paddlebord, aquaroller, pettang, plážový volejbal, plážový futbal, bedminton, adrenalínové ťahanie vodným skútrom na banáne či kolese a k tomu všetkému sa mohli osviežiť v bazéne.

             Za tento krásny deň detí sa chceme poďakovať všetkým rodičom, ktorí finančne prispeli na celoškolskú akciu, Areálu Divoká voda a mestskej časti Rusovce za sladkú odmenu v podobe zmrzliny a croissantu.

        • Dejiny cez zážitok

        •    Tak by sa dalo nazvať vzdelávanie siedmakov našej školy v spolupráci s n.o. Post Bellum v máji 2023. Vďaka zaznamenaným pamätiam súčasníkov sa žiaci preniesli do obdobia ČSR, znárodňovania, kolektivizácie. Interaktívnym spôsobom bola deťom priblížená vtedajšia politická, hospodárska a spoločenská situácia.

        • Ziggy's Foods

        • Milí rodičia ospravedlňujeme sa za vzniknuté nepríjemnosti z dôvodu nefunkčného e-shopu, každý deň sa snaží náš IT partner o reštart a úpravy chýb. Podľa posledných informácií bude problém v externom plugin module na ktorom intenzívne pracujeme. Treba sledovať novinky na našej stránke kde budeme informovať o aktuálnom stave.

          Predbežne bude možnosť objednania predĺžená do nedele 20:00

           

          Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť. 

           

          Tím Ziggy's Foods

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124 0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst riaditeľ školy zsrusovce@zsrusovce.sk +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská 02/62859124 0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová diana.petrovicova@zsrusovce.sk tel.: 02/62 859 301 +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová e-mail: jedalen@zsrusovce.sk mobil:+421 0911 236 681 Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00 Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod. Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod. Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk 02/62859124 +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová predsedníčka ZO OZ e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie