• Skvelá správa!

        • Občianske združenie Roztočto prináša prvý letný cyklotábor, ktorý sa bude konať priamo v Rusovciach. Na deti čaká bohatý program pod vedením skúsených trénerov. Tak neváhajte a nechajte deti roztočiť kolesá už toto leto. Registrácia a bližšie informácie: https://www.roztocto.sk/

           

        • Oznam Školskej jedálne a kuchyne

          • Vážení rodičia detí, ktorí máte nárok na štátnu dotáciu na stravu v zmysle aktuálnej platnej legislatívy a požiadali ste si o túto dotáciu cez Edupage, navrhujeme vám, aby ste si upravili mesačnú úhradu od 1.5.2023. Uhrádzajte na účet Školskej jedálne sumu vo výške 17,00 € mesačne, čo predstavujú režijné náklady na stravu (v zmysle platného VZN je režijný náklad 0,75 €/1 obed).

           

          • Upozornenie pre všetkých zákonných zástupcov žiakov, ktorí nepožiadali o túto štátnu dotáciu, budú uhrádzať mesačný poplatok vo výške 47,00 €.

           

          • Zákonní zástupcovia – predškolákov (Mravčekovia a Včielky), ktorí požiadali o  štátnu dotáciu, uhrádzajte na účet Školskej jedálne sumu vo výške 17,00 € mesačne, čo predstavujú režijné náklady na stravu (v zmysle platného VZN je režijný náklad 0,75 €/1 obed).

           

          • Zákonní zástupcovia ostatných detí z MŠ, ktorí nemajú nárok na štátnu dotáciu, budú uhrádzať mesačný poplatok vo výške 60,00 €.

           

           

          Dôlezité upozornenie:

           

          • Žiaci, ktorých rodičia požiadali o štátnu dotáciu, sú povinní sa prihlásiť čípom a následne odobrať obed.
          • Ak sa žiak neprihlási čípom a obed si odoberie, alebo sa neodhlási zo stravy, je povinný zákonný zástupca hradiť obed žiaka, dieťaťa v plnej výške

           I. Stupeň  =  2,45 €,  II. Stupeň =  2,65 € v znení úprav platnej legislatívy.

        • McDonalds cup

        • Dňa 21.4.2023 sa žiaci a žiacky 3. a 4. ročníka zúčastnili na turnaji vo futbale - McDonalds cup, kde vo svojej skupine obsadili 3. miesto.

        • Deň Zeme - zber odpadkov

        • Tento rok sa žiaci našej školy rozhodli uctiť si Deň Zeme zberom odpadkov v Rusovciach. Akciu pripravili žiačky zo školského parlamentu a zapojilo sa množstvo detí z druhého stupňa. Pán starosta sa postaral o vyzdvihnutie vriec s odpadom a spoločne sme sa pokúsili o to, aby bolo v našom okolí čistejšie prostredie.

          Ďakujeme všetkým, ktorí sa do zberu zapojili!

        • Deň narcisov

        • Vo štvrtok 20.4. sa zapojila naša škola do zbierky Ligy proti rakovine - Deň narcisov. Za dobrovoľný príspevok si nielen žiaci našej školy, ale aj obyvatelia Rusoviec mohli odniesť žltý kvet narcisu.

          Tento rok bolo heslom zbierky: ĎAKUJEME, ŽE VIDÍTE ŽIVOT AJ Z INEJ STRANY"

          Ďakujeme všetkým, ktorí sa na život dokážu pozrieť z inej strany a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov.

        • EXKURZIA V SLOVENSKOM ROZHLASE

        • Vo štvrtok 20.4. sa žiaci 7.B zúčastnili exkurzie v Slovenskom rozhlase. Siedmaci sa dozvedeli o  príbehu ikonickej budovy obrátenej pyramídy, vrcholného diela neskorej moderny a národnej kultúrnej pamiatky. Nazreli do jej útrob, objavili jej funkcie, zvuky, farby, povrchy aj výhľady, a tiež obrazy Vincenta Hložníka, ktoré sú v nej vystavené.

          Tešíme sa na ďalšie stretnutie aj nabudúce!

        • Deň Zeme

        • 22. apríl patrí Dňu Zeme. Je to deň, keď si máme pripomenúť dôležitosť ochrany životného priestoru okolo nás.

          S deťmi z krúžku „Ekológia hrou“ sme ku Dňu Zeme pripravili projekt s názvom „Ktorú cestu si vyberieš?“ Projekt je takmer 100% vytvorený z papierového a plastového odpadu, takže aj pri jeho príprave sme postupovali s ohľadom na životné prostredie.

          Každý náš deň môže byť Dňom Zeme. Do obchodu si zoberme vlastnú tašku, urobme si deň bez mäsa, vyberme sa na prechádzku do lesa namiesto do nákupného centra alebo každý deň zdvihnime zo zeme aspoň 1 pohodenú vec a vhoďme ju do správneho koša. Za rok to bude minimálne 365 vecí😊

          Deň Zeme si môže uctiť každý z nás.

          K úcte a láske k našej planéte veďme aj svojich najbližších.

           Ďakujeme!

        • Exkurzia - Bratislavské letisko

        • Dňa 19.4. sa trieda IV B. spolu s pani učiteľkami zúčastnili na exkurzii na letisku v Bratislave. Žiaci mali možnosť sa pozrieť na biologickú stanicu s dravcami, ktoré plašia vtáky a iné živočíchy, aby nedošlo k stretu lietadiel. Ďalej navštívili hasičov, ktorí majú stanicu priamo na letisku. Na záver mali možnosť nahliadnuť do riadiacej veže, odkiaľ navigujú všetky lietadlá. Dostali sa tak na miesta, kde sa bežní cestujúci nedostanú. Aj preto sa žiakom návšteva letiska veľmi páčila, a okrem iného získali veľa nových vedomostí a informácií.

        • Čerstvé hlavičky

        • Vážení rodičia,

          aj tento rok sme sa prihlásili do  projektu Čerstvé hlavičky a budeme radi, ak sa doň zapojíte a budete hlasovať pre našu školu.

          V dňoch od 20. apríla do 31. mája 2023 bude možné na stránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovať za našu školu.Stav hlasovania o získanie partnerstva s predajňami Kaufland bude oznámený najneskôr 02.06.2023 na webovej stránke www.cerstvehlavicky.sk.

          Je dôležité, aby si deti obľúbili ovocie a zeleninu tak, aby sa stali pevnou súčasťou ich jedálneho lístka. Dostatok vitamínov a minerálov nielen posilní ich imunitu, ale pomôže im tiež dôslednejšie sa sústrediť na vyučovanie a dosahovať lepšie výsledky.

          Preto by sme Vás radi pozvali - Zapojte sa do projektu Čerstvé hlavičky na školský rok 2023/2024!

          Tešíme sa na Vašu účasť!

        • ZÁPIS PRVÁKOV PRE ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024

        • Dňa 14. 4. a 15. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnil zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2023/2024 v tematike folklór.

          Žiačky našej školy v ľudových krojoch sprevádzali detičky až k testom školskej zrelosti, po ktorom prevzali pamätný list a zaslúžený darček.

           Zápisu sa zúčastnilo viac ako 100 detí.

          Ďakujeme za dôveru!
          Vedenie ZŠ s MŠ

      • Deň Zeme
        • Deň Zeme

        • ​​​​​​​Dobrý deň, vážení rodičia a milí žiaci,


          zástupcovia žiakov zo školského parlamentu vás pozývajú v súvislosti s Dňom Zeme na dobrovoľnú akciu s názvom "Zber odpadkov v Rusovciach a okolí", ktorý sa uskutoční v piatok 21. apríla.
          Zraz: vo vestibule školy.
          Kedy: po veľkej prestávke o 10:45 hod.
          Kto: žiaci druhého stupňa.
          Čo si priniesť: pracovné rukavice a dobrú náladu.
          Ak máte záujem a chuť zúčastniť sa, oznámte to svojim triednym učiteľom najneskôr do 19.4.

        • Futbalový turnaj

        • Dňa 4.4.2023 sa v našej telocvični odohralo Veľkonočné derby proti rovesníkom z Jaroviec.

          Hralo sa v štyroch kategóriách:

          5. – 6. ročník

          Rusovce 2 : 6 Jarovce
          (góly: Rusovce Eliáš 2x, Jarovce Plaunkner 2x, Toht 2x, Levčík, Cáfik)

           

          7. ročník

          Rusovce 2 : 8 Jarovce
          (góly: Rusovce Kišš, Kováč, Jarovce Kurti 4x, Mišaly 3x, Kováč)

           

          8. – 9. ročník

          Rusovce 2 : 1 Jarovce
          (góly: Rusovce Baran, Potzner, Jarovce Vencelík)

           

          Dievčatá Rusovce 3 : 2 Jarovce
          (góly: Rusovce Vaceková, Baranová, Poprocká, Jarovce Tokolyová 2x)

           

          Celkovo skončilo derby 2:2 na zápasy a o víťazstve Jaroviec rozhodlo lepšie skóre.

          Cenu FairPlay získali oba tímy dievčat a cenu za najlepšieho hráča získal Michal Kürti zo ZŠ Jarovce.

        • Florbalový turnaj

        • 30.3. 2023 sa naši chlapci a dievčatá zapojili do florbalového turnaja v piatom bratislavskom obvode.

          Chlapci napokon obsadili krásne 3. miesto, keď zvíťazili v zápase so ZŠ Pankúchova 5 : 3.

          Dievčatá zo 7., 8. a 9. ročníka nakoniec na turnaji obsadili 4. miesto.

        • Muay Thai pre deti a mládež

        • Športový klub Titan Gym Vás pozýva na tréningy Muay Thai (Thajského boxu) pre deti a mládež od 6 rokov priamo na ZŠ Rusovce. Tréningy budú vedené hravou formou, zamerané na sebaobranu, koordináciu a posilňovanie s vlastným telom. To všetko pod dohľadom certifikovaného trénera Mgr. Mareka Biskupa vždy v utorok a štvrtok od 15 hod. do 16 hod. Už 13.4.2023 začíname. Prihlášky na bezplatný úvodný tréning je potrebné poslať na info@titangym.sk. Náš športový klub sa venuje deťom a mládeži už vyše 5 rokov. Na tomto linku si môžete pozrieť ako približne vyzerajú tréningy:

           

          https://www.youtube.com/watch?v=DWeQVN-BQME&ab_channel=TITANGYM.SK

           

          Ak sa chcete dozvedieť viac, tak neváhajte a zavolajte mi na číslo 0907 650 869 alebo napíšte na info@titangym.sk.

        • MODERNÁ GYMNASTIKA A SHOW DANCE PRE DETI V RUSOVCIACH v ŠKOLSKOM ROKU 2023/2024 pre 1-7 ročník

        • POHYB ŤA CHYTÍ ZA SRDCE...

          Ste rodičmi malej, alebo velkej slečny, ktorá sa rada predvádza, tancuje, poskakuje so švihadlom alebo nepustí loptu z rúk? Všetky čierne myšlienky nad hyperaktivitou vašej neposednej dcérky hoďte za hlavu, radšej ju prihláste na modernú gymnastiku. Vaše malé šidlo dovtedajšie „neposedné“ aktivity zúročí pri tréningových hodinách, ba čo viac, naučí sa krásne urobiť špagát, mostík, premet, kotúľ, cvičiť s náčiním. Energiu vloží do koordinovaného pohybu pod taktovkou trénerky a podľa ladnej vzpriamenej chôdze aj na ulici každý ľahko rozpozná, že pred ním kráča „moderná gymnastka“.

          REGISTRÁCIA NA NOVÝ ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024: https://bellugym.sk/zs-rusovce

        • Noc v knižnici – Hotel Transylvánia

        • V piatok 31. 03. 2023 sa v našej škole v rámci mesiaca Marec – mesiac knihy, konala už po štvrtýkrát akcia s názvom Noc v knižnici. Tento rok bola témou rozprávka Hotel Transylvánia. Do našej akcie sa zapojilo cez 200 detí od prvého až po deviaty ročník. Tematický večer prebiehal od 17:00 hod. – 22:00 hod.

          Deti prišli tematicky oblečené ako strašidielka z tejto rozprávky. Boli rozdelené do 10 skupín, na ktoré čakali uvedené aktivity. Každá skupina obdržala medailu a plánik aktivít, podľa ktorého sa pohybovali v budove školy. Na medailu bolo potrebné si zapisovať písmenko, ktoré skupina získala za splnenú úlohu. Skupinu koordinovali pedagógovia.

          Pred každou aktivitou deti mali zodpovedať minimálne jednu otázku, ktorá sa týkala knižnice, čítania alebo knihy. Po prečítaní a zodpovedaní otázky, deti postupne spĺňali jednotlivé úlohy, ktoré preverovali ich schopnosti, zručnosti, kritické, logické myslenie, telesnú zdatnosť, porozumenie z prečítaného textu, odvahu i dôležitú vzájomnú spoluprácu medzi sebou.

          Priblíženie priebežných aktivít :

          Drakuloviny – Tmavá izba, deti hľadali ukryté predmety, ktoré súvisia s pánom Drakulom, mali nájsť umelé zuby, špicaté uši, cesnak, čierny plášť.

          Myotis myotis – Čo po lat. znamená netopier, deti v triede z fareb. papiera vyrábali netopiera.

          Skeleton – Deti dostali časti kostry, bolo ich treba zložiť, nalepiť na veľký papier, popísať časti tela po anglicky.

          Hokpókús – Deti robili v triede rôzne pokusy, elixíry.

          Gumová hlava – Kvíz, všeobecný prehľad, interaktívna tabuľa.

          Križiak – Trieda bola poprepletaná špagátom, deti museli prejsť pavúčou sieťou, nedotknúť sa jej.

          Hotelová izba – Deti upratovali v triede PET vrchnáky podľa farby, potom z nich vytvorili obrázok, mozaiku.

          Strašidlocvičňa – Deti museli v telocvični zvládnuť prekážkovú dráhu, preplaziť sa čiernym tunelom a preplávať cez mínové pole.

          Pán Drakula – Kresba pána Drakulu so zavretými očami.

          My story – Deti vymýšľali vlastné príbehy, komiks, hádanky, básničky, hádali slovenských aj zahraničných spisovateľov.

          Zo získaných písmen, za splnené aktivity mali dokončiť citát, ktorého autorom je AULUS GELLIUS: Kniha je ako (deti mali doplniť – tichý učiteľ).

          Po úspešnom zvládnutí aktivít sme si v knižnici vyhodnotili celý tematický večer a deti doplnili nedokončený citát.

          Každé dieťa bolo odmenené jabĺčkom, džúsom, tortou a odznakom s logom Noc v knižnici – Hotel Transylvánia na pamiatku.

          Pred rozpŕchnutím sa do tried sme si spoločne zatancovali Makarenu, ktorá bola súčasťou rozprávky. Choreograficky to zvládli naše šikovné dievčatá z vyšších ročníkov.

          Po skončení aktivít a naplnení brúch sa deti pobrali do tried pozerať rozprávku Hotel Transylvánia.

          Chcela by som veľmi pekne poďakovať pánovi riaditeľovi, ktorý nám pomáhal túto akciu zorganizovať, pani učiteľkám, deťom od piateho až po deviaty ročník, ktoré boli taktiež ochotné pomáhať. Ďakujeme aj rodičom, ktorí nám zapezpečeli a upiekli výborné torty a koláčiky, pani vedúcej školskej jedálne i pánovi školníkovi, pani upratovačkám, všetkým, ktorí akokoľvek pomáhali s týmto tematickým večerom.

          Bolo nám super, tešíme sa, že aj budúci rok bude mať Noc v knižnici taký veľký úspech, ako mala tento rok. Veríme, že už teraz ste plní očakávania, akú tematiku, úlohy, aktivity si pre vás milé deti pripravíme. J

                                                                                                                                Tatiana Pravdová

        • Návšteva z materskej školy

        • Posledný marcový týždeň zavítali do našej školy predškoláci z našej materskej školy aj spolu s pani učiteľkami. Predškoláci sa prišli zoznámiť nielen s prostredím školy ale aj zistiť, ako to na školskom vyučovaní prebieha.

          Pani učiteľky z 1.A a z 1.B triedy si pre nich pripravili zaujímavé aktivity.

          Na hodinách sa im naši prváčikovia pochválili, čo všetko sa už naučili.

          Ukázali im, ako pekne vedia čítať a počítať. Škôlkari , budúci prváčikovia, boli tiež veľmi šikovní, tvoriví a aktívne sa zapájali.

          Predškoláci si pre nás pripravili aj milé záložky, ktoré vytvorili spolu s pani učiteľkami.

          Na oplátku si budúci prváčikovia od nás odniesli malú knižku, v ktorej si môžu vyskúšať rôzne školácke úlohy.  

          Ďakujem za milú návštevu a pevne veríme, že sa deťom u nás páčilo a budú sa do školy tešiť!

      • Pytagoriáda – okresné kolo
        • Pytagoriáda – okresné kolo

        • Dňa 20. a 21. marca 2023 sa uskutočnil 44. ročník okresného kola Pytagoriády.

          Úspešní riešitelia z našej školy:

          P3:

                         Hana Rácková, 3.B          16. miesto

                         Matej Bodics, 3.B            20. miesto

          P4:

                         Matyáš Kukan, 4.A          12. miesto

                         Amália Martišová, 4.B    19. miesto

          P5:

                         Teodor Zezulák, 5.A        11. miesto

          P6:

                         Maxim Šarišský, 6.B        2. miesto

          P8:

                         Ľuboš Šesták, 8.A            5. miesto

                         Matúš Ret, 8.B                 11. miesto

           

          Gratulujeme

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Vývojová 228, Bratislava
      • +421 x 62859124 0911 229 127
      • Vývojová 228, Bratislava - Rusovce Slovakia
      • 31781845
      • PaedDr. Mgr. Rastislav Kunst riaditeľ školy zsrusovce@zsrusovce.sk +421 911 229 124
      • Mgr. Lenka Krišpinská 02/62859124 0911 229 127
      • Mgr. Diana Petrovičová diana.petrovicova@zsrusovce.sk tel.: 02/62 859 301 +421 911 229 130
      • Vedúca jedálne: Helena Sekaninová e-mail: jedalen@zsrusovce.sk mobil:+421 0911 236 681 Čas vydávania obedov: 11:30 - 14:00 Odhlásenie zo stravy: denne do 8:00 osobne, alebo SMS správou na číslo 0911 236 681
      • e-mail: clenradyskolyms@gmail.com
      • Tajomníčka: Zuzana Nováková Pondelok: 8.00 hod. – 9.00 hod. Utorok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Streda: 8.00 hod. – 9.00 hod. Štvrtok: 15.00 hod. – 16.00 hod. Pondelok až piatok: 10.30 hod. – 11.00 hod.
      • Jarmila Ďurďovičová jarmila.durdovicova@zsrusovce.sk 02/62859124 +421 0911 229 127
      • Mgr. et Mgr. Eva Belanová predsedníčka ZO OZ e-mail: zovyvojova228@gmail.com
    • Prihlásenie